Volgende week is het zover, dan kennen we de winnaar van het tweede seizoen van 'De Designers'. Maar eerst moeten de drie finalisten nog een eigen collectie ontwerpen.

Elles de Koe: "Toen ik in 2005 afstudeerde aan de Gentse modeacademie had ik meteen zin om weer een collectie te maken. Ik was toen begonnen met een map vol tekeningen en teksten over het circus, maar omdat ik toen werk vond, heb ik dat een beetje links laten liggen. Die map heb ik nu verder uitgewerkt. Ik wilde een jonge, vrolijke collectie ontwerpen die je even alles doet vergeten. Net alsof je naar het circus zou gaan. Ik heb veel geleerd over mezelf tijdens de opnames van De Designers. Niet zozeer over mijn stijl _ die humoristische aanpak zit er al een tijdje in _ maar wel over mijn werkmethode. Vroeger begon ik steeds met het maken van een patroon, nu durf ik meer te spelen met stof en onmiddellijk op de pop te draperen. Dat is een belangrijke stap voor mij."

Gianni Lapage: "Het is niet gemakkelijk om zo lang van huis te zijn. Na de opnamen moest ik niet alleen mijn finalecollectie maken, er lagen ook bestellingen voor mijn accessoirelijn te wachten. Gelukkig wist ik onmiddellijk wat ik wilde doen en welke stoffen ik daarvoor zou gebruiken. Mijn collectie is zoals steeds voor stijlvolle vrouwen met ballen. Ieder silhouet draagt het Lapage-stempel, maar dat is moeilijk te omschrijven omdat je het met geen andere ontwerper kunt vergelijken. Ik ben vooral trots op de broeken, omdat ze mooi vallen en passen op ieder model. Niet iedereen heeft het perfecte maatje 36. Winnen of niet, mijn deelname is alvast geslaagd. Ik heb aan het Vlaamse publiek getoond waar ik voor sta en wat ik kan, al de rest is bijzaak."

Marco Stefano Pintus: "Ik wist dat ik een kans maakte op de finale, maar ik had nooit verwacht dat het tussen mij en Dirk zou gaan voor een plek bij de laatste drie. Na de opnamen heb ik me teruggetrokken in mijn atelier in Den Haag. Daar heb ik ieder vrij moment besteed aan mijn collectie. Gelukkig was er ook veel handwerk bij en zat ik niet voortdurend gekluisterd aan mijn naaimachine. Mijn collectie is gebaseerd op een oude legende over Empera, de verbannen godin van ambacht en schone kunsten. Als je inspiratie nodig hebt, zo gaat het verhaal, kun je haar oproepen. Ze is eerst tot mij gekomen in de vorm van een schilderij. De kleuren en lijnen die ik daar heb gebruikt, komen in mijn collectie terug. Aanvankelijk bestond mijn lijn enkel uit jurken, maar dat heb ik uit commercieel standpunt aangepast. Als ik win, wil ik dat iedereen bij JBC terechtkan voor mijn kleren."

Pronostiek Wie wordt de winnaar van De Designers? De afgevallen kandidaten geven een stem aan hun favoriet.

Marco: 4

Gianni: 3

Elles: 2

Ellen De Wolf.

Volgende week is het zover, dan kennen we de winnaar van het tweede seizoen van 'De Designers'. Maar eerst moeten de drie finalisten nog een eigen collectie ontwerpen.Elles de Koe: "Toen ik in 2005 afstudeerde aan de Gentse modeacademie had ik meteen zin om weer een collectie te maken. Ik was toen begonnen met een map vol tekeningen en teksten over het circus, maar omdat ik toen werk vond, heb ik dat een beetje links laten liggen. Die map heb ik nu verder uitgewerkt. Ik wilde een jonge, vrolijke collectie ontwerpen die je even alles doet vergeten. Net alsof je naar het circus zou gaan. Ik heb veel geleerd over mezelf tijdens de opnames van De Designers. Niet zozeer over mijn stijl _ die humoristische aanpak zit er al een tijdje in _ maar wel over mijn werkmethode. Vroeger begon ik steeds met het maken van een patroon, nu durf ik meer te spelen met stof en onmiddellijk op de pop te draperen. Dat is een belangrijke stap voor mij." Gianni Lapage: "Het is niet gemakkelijk om zo lang van huis te zijn. Na de opnamen moest ik niet alleen mijn finalecollectie maken, er lagen ook bestellingen voor mijn accessoirelijn te wachten. Gelukkig wist ik onmiddellijk wat ik wilde doen en welke stoffen ik daarvoor zou gebruiken. Mijn collectie is zoals steeds voor stijlvolle vrouwen met ballen. Ieder silhouet draagt het Lapage-stempel, maar dat is moeilijk te omschrijven omdat je het met geen andere ontwerper kunt vergelijken. Ik ben vooral trots op de broeken, omdat ze mooi vallen en passen op ieder model. Niet iedereen heeft het perfecte maatje 36. Winnen of niet, mijn deelname is alvast geslaagd. Ik heb aan het Vlaamse publiek getoond waar ik voor sta en wat ik kan, al de rest is bijzaak." Marco Stefano Pintus: "Ik wist dat ik een kans maakte op de finale, maar ik had nooit verwacht dat het tussen mij en Dirk zou gaan voor een plek bij de laatste drie. Na de opnamen heb ik me teruggetrokken in mijn atelier in Den Haag. Daar heb ik ieder vrij moment besteed aan mijn collectie. Gelukkig was er ook veel handwerk bij en zat ik niet voortdurend gekluisterd aan mijn naaimachine. Mijn collectie is gebaseerd op een oude legende over Empera, de verbannen godin van ambacht en schone kunsten. Als je inspiratie nodig hebt, zo gaat het verhaal, kun je haar oproepen. Ze is eerst tot mij gekomen in de vorm van een schilderij. De kleuren en lijnen die ik daar heb gebruikt, komen in mijn collectie terug. Aanvankelijk bestond mijn lijn enkel uit jurken, maar dat heb ik uit commercieel standpunt aangepast. Als ik win, wil ik dat iedereen bij JBC terechtkan voor mijn kleren." Pronostiek Wie wordt de winnaar van De Designers? De afgevallen kandidaten geven een stem aan hun favoriet. Marco: 4 Gianni: 3 Elles: 2 Ellen De Wolf.