Het is niet altijd gemakkelijk om stijlvol door het leven te gaan wanneer het buiten tekeer gaat. Gelukkig voor ons hebben filmstylisten al decennialang hun hoofd gebroken over dit probleem. Laat je inspireren door de goedgeklede personages in de volgende winterfilms:

Jules et Jim (1962) met Jeanne Moreau en Oskar Werner

In deze nouvelle vague film over de driehoeksverhouding tussen twee vrienden en hun gezamenlijk object van liefde schittert Jeanne Moreau als impulsieve femme fatale in allerlei verschillende stijlen. Haar winterlook valt gemakkelijk te kopiëren: men neme een (zomer)jurkje, een grote oversized wollen trui en winterlaarsjes. Très chique et très simple.

Charade (1963) met Carry Grant en Audrey Hepburn

Voor deze romantische komedie/thriller uit de sixties werd Audrey Hepburn gekleed door Givenchy. De prachtige wollen jassen en jurkjes zijn winterproof en kleurrijk. Zoals altijd draagt Audrey vooral platte schoenen of kittenheels omdat ze al relatief groot is. Handig wanneer het glad is buiten. Voorzie een oversized zonnebril wanneer je op skivakantie gaat zoals het exemplaar dat Audrey draagt in de openingsscène. De pillendoos hoedjes, ook bekend van Jackie Kennedy, zijn erg gedateerd, maar daarom niet minder stijlvol en winters. Mannen mogen zich ook altijd laten inspireren door de manier waarop Cary Grant een pak draagt: casual, maar steeds zoals een echte gentleman.

Doctor Zhivago (1965) met Omar Sharif en Julie Christie

Van de extreme temperaturen zoals die van vorig jaar zijn we voorlopig nog bespaard gebleven, maar wat niet is, kan nog komen. Moest de winterprik ons alsnog verrassen, kunnen we ons laten inspireren door de kleren gedragen door Julie Christie in deze klassieker. Haar personage Laura paradeert van kop tot teen in bont. Anno 2012/13 kunnen we deze Russian-chic look kopiëren in nepbont om niemand tegen de borst te stuiten.

The Royal Tenenbaums (2001) met Gwyneth Paltrow en Luke Wilson

In deze tragikomedie van Wes Anderson draagt het personage van Gwyneth Paltrow, Margot Tenenbaum, steevast haar warme bonten jas over een keurig polojurkje. Een flinke laag eyeliner, roze handschoentjes en een bob met zijmeet maken de look af. Om de dramatiek van deze outfit te vatten, bekijk je best de scène waarin Margot in slow motion de bus afwandelt op de tonen van Nico's These Days.

The Holiday (2005) met Kate Winslet en Cameron Diaz

In deze romantische komedie wisselen de Britse Iris en de Amerikaanse Amanda van huis en vinden op die manier de ware liefde. Amanda komt terecht in een prachtig sneeuwlandschap en ontmoet de knappe broer van Iris, gespeeld door Jude Law . Om de strenge Britse winterkou te doorstaan, combineert Amanda witte wollen truien met jeans en daarover een klassieke duffelcoat. Een gebreide muts, handschoenen en een sjaal, allemaal in bleke tinten, maken de look af. (LP)

Het is niet altijd gemakkelijk om stijlvol door het leven te gaan wanneer het buiten tekeer gaat. Gelukkig voor ons hebben filmstylisten al decennialang hun hoofd gebroken over dit probleem. Laat je inspireren door de goedgeklede personages in de volgende winterfilms: Jules et Jim (1962) met Jeanne Moreau en Oskar Werner In deze nouvelle vague film over de driehoeksverhouding tussen twee vrienden en hun gezamenlijk object van liefde schittert Jeanne Moreau als impulsieve femme fatale in allerlei verschillende stijlen. Haar winterlook valt gemakkelijk te kopiëren: men neme een (zomer)jurkje, een grote oversized wollen trui en winterlaarsjes. Très chique et très simple. Charade (1963) met Carry Grant en Audrey Hepburn Voor deze romantische komedie/thriller uit de sixties werd Audrey Hepburn gekleed door Givenchy. De prachtige wollen jassen en jurkjes zijn winterproof en kleurrijk. Zoals altijd draagt Audrey vooral platte schoenen of kittenheels omdat ze al relatief groot is. Handig wanneer het glad is buiten. Voorzie een oversized zonnebril wanneer je op skivakantie gaat zoals het exemplaar dat Audrey draagt in de openingsscène. De pillendoos hoedjes, ook bekend van Jackie Kennedy, zijn erg gedateerd, maar daarom niet minder stijlvol en winters. Mannen mogen zich ook altijd laten inspireren door de manier waarop Cary Grant een pak draagt: casual, maar steeds zoals een echte gentleman. Doctor Zhivago (1965) met Omar Sharif en Julie Christie Van de extreme temperaturen zoals die van vorig jaar zijn we voorlopig nog bespaard gebleven, maar wat niet is, kan nog komen. Moest de winterprik ons alsnog verrassen, kunnen we ons laten inspireren door de kleren gedragen door Julie Christie in deze klassieker. Haar personage Laura paradeert van kop tot teen in bont. Anno 2012/13 kunnen we deze Russian-chic look kopiëren in nepbont om niemand tegen de borst te stuiten. The Royal Tenenbaums (2001) met Gwyneth Paltrow en Luke Wilson In deze tragikomedie van Wes Anderson draagt het personage van Gwyneth Paltrow, Margot Tenenbaum, steevast haar warme bonten jas over een keurig polojurkje. Een flinke laag eyeliner, roze handschoentjes en een bob met zijmeet maken de look af. Om de dramatiek van deze outfit te vatten, bekijk je best de scène waarin Margot in slow motion de bus afwandelt op de tonen van Nico's These Days. The Holiday (2005) met Kate Winslet en Cameron Diaz In deze romantische komedie wisselen de Britse Iris en de Amerikaanse Amanda van huis en vinden op die manier de ware liefde. Amanda komt terecht in een prachtig sneeuwlandschap en ontmoet de knappe broer van Iris, gespeeld door Jude Law . Om de strenge Britse winterkou te doorstaan, combineert Amanda witte wollen truien met jeans en daarover een klassieke duffelcoat. Een gebreide muts, handschoenen en een sjaal, allemaal in bleke tinten, maken de look af. (LP)