Emmanuelle Lebas (24)

Geboorteplaats: Ukkel.

Opleiding: eerste graad aan de Académie des Beaux-Arts van Vresse (België), daarna naar Brussel en La Cambre mode(s), aan de ENSAV waar ze in juni van dit jaar afstudeerde. Winnares van de Codefrisko/Pure prijs in juni 2012.

Werkervaring: Diverse succesvolle stages, bij Cathy Pill, Ann-Sofie Back, Cheap Monday en bij een traditionele kleermaker, plus een speciale stage voor schoenen, waarvoor ze een boontje heeft, in Frankrijk bij Joachim de Callataÿ en Robert Clergerie.

Naam van haar damescollectie: Statuary.

Ze zocht haar inspiratie zowel bij de garderobe van Serena Williams als bij antieke sculpturen. Historische stukken, inclusief de 'sportkleren' van begin negentiende eeuw, met die "lange proporties, ongeschikt om sporten te beoefenen. Maar ik wilde een sportieve elegantie terugvinden". Vandaar haar bijzondere aandacht voor plissé, hét symbooldetail bij sportkleding. "Dit leidde me naar de Grieks-Romeinse architectuur met haar zuilen." Haar onderzoek leidde haar naar uitgepuurde silhouetten, met het plissé van weleer, maar in 3D-interpretatie. En dat alles uitgevoerd in crêpe vanwege de "zware, ondoordringbare plooival". Daarbij speelt ze met "streperige texturen en veel wit, de officiële kleur van Wimbledon, waardoor de architectonische uitwerking van de collectie wordt versterkt." Ze gaat bovendien de confrontatie aan met kleuren die "clashen", zoals Perzisch blauw, bourgognerood en neongeel. "Ik wilde een mix tot stand brengen van het verleden en het heden," zegt ze, "en een contrast van grafische lijnen creëren, om het verticalisme van het geheel te doorbreken." (Anne-Françoise Moyson)

www.emmanuellelebas.be

Alle kandidaten défileren op 14 oktober a.s. tijdens de Weekend Fashion Award

Info en tickets: www.knackweekend.be/fashionaward2013.

Emmanuelle Lebas (24)Geboorteplaats: Ukkel.Opleiding: eerste graad aan de Académie des Beaux-Arts van Vresse (België), daarna naar Brussel en La Cambre mode(s), aan de ENSAV waar ze in juni van dit jaar afstudeerde. Winnares van de Codefrisko/Pure prijs in juni 2012. Werkervaring: Diverse succesvolle stages, bij Cathy Pill, Ann-Sofie Back, Cheap Monday en bij een traditionele kleermaker, plus een speciale stage voor schoenen, waarvoor ze een boontje heeft, in Frankrijk bij Joachim de Callataÿ en Robert Clergerie. Naam van haar damescollectie: Statuary.Ze zocht haar inspiratie zowel bij de garderobe van Serena Williams als bij antieke sculpturen. Historische stukken, inclusief de 'sportkleren' van begin negentiende eeuw, met die "lange proporties, ongeschikt om sporten te beoefenen. Maar ik wilde een sportieve elegantie terugvinden". Vandaar haar bijzondere aandacht voor plissé, hét symbooldetail bij sportkleding. "Dit leidde me naar de Grieks-Romeinse architectuur met haar zuilen." Haar onderzoek leidde haar naar uitgepuurde silhouetten, met het plissé van weleer, maar in 3D-interpretatie. En dat alles uitgevoerd in crêpe vanwege de "zware, ondoordringbare plooival". Daarbij speelt ze met "streperige texturen en veel wit, de officiële kleur van Wimbledon, waardoor de architectonische uitwerking van de collectie wordt versterkt." Ze gaat bovendien de confrontatie aan met kleuren die "clashen", zoals Perzisch blauw, bourgognerood en neongeel. "Ik wilde een mix tot stand brengen van het verleden en het heden," zegt ze, "en een contrast van grafische lijnen creëren, om het verticalisme van het geheel te doorbreken." (Anne-Françoise Moyson)www.emmanuellelebas.beAlle kandidaten défileren op 14 oktober a.s. tijdens de Weekend Fashion AwardInfo en tickets: www.knackweekend.be/fashionaward2013.