Wim Bruynooghe (25)

Geboorteplaats: De Haan

Opleiding: voltooide in 2007 zijn artistieke opleiding aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Brugge en studeerde dit voorjaar af aan de Antwerpse modeacademie. Op Show2013 sleepte zijn collectie Lena de Knack Weekend Award in de wacht. De modeproductie die daarop volgde, vindt u in dit nummer op p. 58.

Werkervaring: liep in het jaar tussen zijn bachelor- en masteropleiding stage bij Maison Anna Heylen in Antwerpen.

"De band tussen een artiest en zijn muze is complex en vraagt soms om een compromis", meent Wim Bruynooghe, "een evenwicht tussen het verlangen van de artiest om zijn muze te vereeuwigen en de drang van die muze om zich te emanciperen." Die dualiteit kenmerkt ook de gelaagde silhouetten in Lena, met ondoordringbaar polyurethaan met couturesnit bovenaan en meer eenvoudige kledingstukken onderaan. Grafische elementen in Oost-Indische inkt en verwijzingen naar kuststad Oostende, waar Bruynooghe deelnam aan de masterclass Sea The Line, geven zijn persoonlijke kijk op vrouwelijkheid een poëtische ondertoon. In een handtas herkent u het vijfhoekige grondplan van het oude Fort Napoleon in de duinen van Oostende. Na het voltooien van zijn opleiding wil Bruynooghe mode blijven combineren met zijn interesse voor kunstgeschiedenis, de beeldende kunsten, theater en film. "Wellicht ga ik verscheidene projecten combineren. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar die vrijheid is voor mij belangrijker dan werkzekerheid." (WD)

Info: www.wimbruynooghe.be

Weekend Fashion Award

Op 14 oktober houden Knack Weekend en Le Vif Weekend al de tiende editie van de Weekend Fashion Award. Acht laatstejaarsstudenten uit vier toonaangevende modescholen proberen in Brussel 10.000 euro te veroveren. Modeontwerper Jean-Paul Lespagnard en Bruno Pani (Profirst) verzorgen de scenografie van het defilé. Volgende week: de kandidaten van La Cambre in Brussel.

Info en tickets: www.knackweekend.be/fashionaward2013.

Wim Bruynooghe (25)Geboorteplaats: De HaanOpleiding: voltooide in 2007 zijn artistieke opleiding aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Brugge en studeerde dit voorjaar af aan de Antwerpse modeacademie. Op Show2013 sleepte zijn collectie Lena de Knack Weekend Award in de wacht. De modeproductie die daarop volgde, vindt u in dit nummer op p. 58.Werkervaring: liep in het jaar tussen zijn bachelor- en masteropleiding stage bij Maison Anna Heylen in Antwerpen."De band tussen een artiest en zijn muze is complex en vraagt soms om een compromis", meent Wim Bruynooghe, "een evenwicht tussen het verlangen van de artiest om zijn muze te vereeuwigen en de drang van die muze om zich te emanciperen." Die dualiteit kenmerkt ook de gelaagde silhouetten in Lena, met ondoordringbaar polyurethaan met couturesnit bovenaan en meer eenvoudige kledingstukken onderaan. Grafische elementen in Oost-Indische inkt en verwijzingen naar kuststad Oostende, waar Bruynooghe deelnam aan de masterclass Sea The Line, geven zijn persoonlijke kijk op vrouwelijkheid een poëtische ondertoon. In een handtas herkent u het vijfhoekige grondplan van het oude Fort Napoleon in de duinen van Oostende. Na het voltooien van zijn opleiding wil Bruynooghe mode blijven combineren met zijn interesse voor kunstgeschiedenis, de beeldende kunsten, theater en film. "Wellicht ga ik verscheidene projecten combineren. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar die vrijheid is voor mij belangrijker dan werkzekerheid." (WD)Info: www.wimbruynooghe.be Weekend Fashion AwardOp 14 oktober houden Knack Weekend en Le Vif Weekend al de tiende editie van de Weekend Fashion Award. Acht laatstejaarsstudenten uit vier toonaangevende modescholen proberen in Brussel 10.000 euro te veroveren. Modeontwerper Jean-Paul Lespagnard en Bruno Pani (Profirst) verzorgen de scenografie van het defilé. Volgende week: de kandidaten van La Cambre in Brussel.Info en tickets: www.knackweekend.be/fashionaward2013.