Mattia Van Severen (26)

Geboorteplaats: Gent.

Opleiding: behaalde in 2009 zijn diploma als interieurontwerper (KASK, Hogeschool Gent) en trok daarop naar de Antwerpse modeacademie. Die opleiding voltooide hij in juni van dit jaar.

Werkervaring: assisteerde van 2005 tot 2009 zijn vader, meubelontwerper Fabiaan Van Severen, en liep stage bij handtasontwerper Michaël Verheyden.

"De titel van mijn collectie verwijst naar de gelijknamige film van Jacques Tati en diens speelse kijk op het modernisme", zegt Mattia Van Severen over zijn mannencollectie Play Time. Klassieke mannenkleding met uitgesproken volumes en grafische trekken, maar ook ingenieuze materialen en technieken als flocken (zeefdrukken om een poedercoating aan te brengen). Die bieden een frisse kijk op colour blocking. Naast katoen met een 3D-tekening creëerde Van Severen vernieuwende lederen boots en slimme opbergmiddelen voor de mobiele generatie, en in samenwerking met illustrator Inge Rylant kwam ook een boek tot stand. "Ik zag mijn toekomst altijd in de toegepaste kunsten", zegt Van Severen. "Uiteindelijk belande ik via productontwikkeling en interieurdesign in de mode. De uitdaging speelde zeker een rol, want die wereld lag buiten de comfortzone die ik kende in Gent en de interieurwereld. De komende jaren wil ik graag meer ervaring opdoen in een team, indien mogelijk bij een internationaal modehuis. Dat zegt me momenteel meer dan een eigen label." (W.D.)

Weekend Fashion Award

Op 14 oktober houden Knack Weekend en Le Vif Weekend al de tiende editie van de Weekend Fashion Award. Acht laatstejaarsstudenten uit vier toonaangevende modescholen proberen in Brussel 10.000 euro te veroveren. Modeontwerper Jean-Paul Lespagnard en Bruno Pani (Profirst) verzorgen de scenografie van het defilé.

Info en tickets: www.knackweekend.be/fashionaward2013.

Mattia Van Severen (26)Geboorteplaats: Gent.Opleiding: behaalde in 2009 zijn diploma als interieurontwerper (KASK, Hogeschool Gent) en trok daarop naar de Antwerpse modeacademie. Die opleiding voltooide hij in juni van dit jaar.Werkervaring: assisteerde van 2005 tot 2009 zijn vader, meubelontwerper Fabiaan Van Severen, en liep stage bij handtasontwerper Michaël Verheyden."De titel van mijn collectie verwijst naar de gelijknamige film van Jacques Tati en diens speelse kijk op het modernisme", zegt Mattia Van Severen over zijn mannencollectie Play Time. Klassieke mannenkleding met uitgesproken volumes en grafische trekken, maar ook ingenieuze materialen en technieken als flocken (zeefdrukken om een poedercoating aan te brengen). Die bieden een frisse kijk op colour blocking. Naast katoen met een 3D-tekening creëerde Van Severen vernieuwende lederen boots en slimme opbergmiddelen voor de mobiele generatie, en in samenwerking met illustrator Inge Rylant kwam ook een boek tot stand. "Ik zag mijn toekomst altijd in de toegepaste kunsten", zegt Van Severen. "Uiteindelijk belande ik via productontwikkeling en interieurdesign in de mode. De uitdaging speelde zeker een rol, want die wereld lag buiten de comfortzone die ik kende in Gent en de interieurwereld. De komende jaren wil ik graag meer ervaring opdoen in een team, indien mogelijk bij een internationaal modehuis. Dat zegt me momenteel meer dan een eigen label." (W.D.)Weekend Fashion AwardOp 14 oktober houden Knack Weekend en Le Vif Weekend al de tiende editie van de Weekend Fashion Award. Acht laatstejaarsstudenten uit vier toonaangevende modescholen proberen in Brussel 10.000 euro te veroveren. Modeontwerper Jean-Paul Lespagnard en Bruno Pani (Profirst) verzorgen de scenografie van het defilé. Info en tickets: www.knackweekend.be/fashionaward2013.