Uit een marktstudie van de Location Group, die bevindingen uit 145 steden wereldwijd analyseerde, is gebleken dat Londen, New York, Parijs en Hong Kong de beste hotspots zijn ter wereld om te gaan shoppen. In de topsteden zijn namelijk de meeste winkelopeningen geweest van grote retailermerken.

Uit de studie bleek ook dat de meeste winkelsluitingen (van grote ketens) te wijten zijn aan een gebrek aan kennis over de locatie van de nieuwe winkel. "Er is geen databank waar ketens beroep op kunnen doen om te checken of een bepaalde locatie winstgevend zal worden of niet", zegt Marc-Christian Riebe van de Location Group tegen WWD. "Zara opent elk jaar 500 nieuwe winkels, H&M 250. Zara sluit er ongeveer 30 en H&M 12 per jaar, omdat er niet genoeg informatie is over de locatie. Wetende dat een nieuwe winkel tot 30 miljoen euro kan kosten, is dat een dure vergissing."

Uit het onderzoek bleek ook dat Hong Kong het duurste is om een pand te huren als retailer, daarna volgen New York, Parijs en Londen. (RDM)

Uit een marktstudie van de Location Group, die bevindingen uit 145 steden wereldwijd analyseerde, is gebleken dat Londen, New York, Parijs en Hong Kong de beste hotspots zijn ter wereld om te gaan shoppen. In de topsteden zijn namelijk de meeste winkelopeningen geweest van grote retailermerken. Uit de studie bleek ook dat de meeste winkelsluitingen (van grote ketens) te wijten zijn aan een gebrek aan kennis over de locatie van de nieuwe winkel. "Er is geen databank waar ketens beroep op kunnen doen om te checken of een bepaalde locatie winstgevend zal worden of niet", zegt Marc-Christian Riebe van de Location Group tegen WWD. "Zara opent elk jaar 500 nieuwe winkels, H&M 250. Zara sluit er ongeveer 30 en H&M 12 per jaar, omdat er niet genoeg informatie is over de locatie. Wetende dat een nieuwe winkel tot 30 miljoen euro kan kosten, is dat een dure vergissing." Uit het onderzoek bleek ook dat Hong Kong het duurste is om een pand te huren als retailer, daarna volgen New York, Parijs en Londen. (RDM)