Hugly's (van 'ugly hiker shoe') zijn niet bepaald moeders mooiste of de meest verfijnde sandaal, maar toch zijn ze gigantisch geliefd. Dat komt natuurlijk onder andere door het comfort dat ze bieden: de sandalen zijn met onder meer hun velcrobanden het toonbeeld van een praktische schoen.

Toch speelt deze keer niet enkel het Uggs-argument ('ze zitten zo lekker!') mee in die populariteit. Dé reden achter de lange wachtlijsten op online shops is namelijk net het feit dat ze zo wanstaltig zijn. Hugly's zijn dan weer zo lelijk dat ze cool worden. Of: lelijkheid als een fashion statement.

€ 570 via net a porter, Marni
€ 570 via net a porter © Marni

(EK)

Hugly's (van 'ugly hiker shoe') zijn niet bepaald moeders mooiste of de meest verfijnde sandaal, maar toch zijn ze gigantisch geliefd. Dat komt natuurlijk onder andere door het comfort dat ze bieden: de sandalen zijn met onder meer hun velcrobanden het toonbeeld van een praktische schoen. Toch speelt deze keer niet enkel het Uggs-argument ('ze zitten zo lekker!') mee in die populariteit. Dé reden achter de lange wachtlijsten op online shops is namelijk net het feit dat ze zo wanstaltig zijn. Hugly's zijn dan weer zo lelijk dat ze cool worden. Of: lelijkheid als een fashion statement. (EK)