Modeontwerper Idriz Jossa was destijds een pionier van de new beat, maar heeft blijkbaar ook iets met priestergewaden. Dertig authentieke, op rommelmarkten gevonden kazuifels, capes en dergelijke meer vormen de basis van een damescollectie die Jossa volgende zomer op de markt brengt.

In afwachting daarvan biedt de Leuvenaar vitrinegewijs alvast een voorproefje aan op de vierde verdieping van het Flanders Fashion Institute. Nog tot 20 december. Benieuwd wat kardinaal Danneels van Oh, my God! vindt.

Wim Denolf

Flanders Fashion Institute, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen. Info: 0477 48 92 84.

Modeontwerper Idriz Jossa was destijds een pionier van de new beat, maar heeft blijkbaar ook iets met priestergewaden. Dertig authentieke, op rommelmarkten gevonden kazuifels, capes en dergelijke meer vormen de basis van een damescollectie die Jossa volgende zomer op de markt brengt. In afwachting daarvan biedt de Leuvenaar vitrinegewijs alvast een voorproefje aan op de vierde verdieping van het Flanders Fashion Institute. Nog tot 20 december. Benieuwd wat kardinaal Danneels van Oh, my God! vindt. Wim DenolfFlanders Fashion Institute, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen. Info: 0477 48 92 84.