Matteo Marzotto, de voormalige directeur van modehuis Valentino, wordt ervan beschuldig om de belastingen voor meer dan 71 miljoen euro te hebben opgelicht. Dat schrijft Vogue.

Geen goed nieuws vanuit de modewereld: Marzotto, voormalig directeur van Valentino, zou de belastingen ontdoken hebben voor meer dan 71 miljoen euro. Samen met Marzotto zijn ook zijn zus en drie andere personen aangeklaagd. Eind 2013 zullen ze voor de rechter moeten verschijnen om zich te verantwoorden voor hun daden.

Om de belastingen grotendeels te ontduiken, kocht de familie Marzotto in 2007 29,9 procent van de aandelen van het modehuis Valentino. Dit voor een bedrag van 782 miljoen euro. Ze deden die via een bedrijf in Luxemburg, waardoor ze de hoge belastingen in Italië konden omzeilen.

De procureurs stellen nu dat het bedrijf in Luxemburg enkel bestaat op papier, en in realiteit wordt geleid vanuit Milaan. Het fictieve bedrijf zou speciaal zijn opgericht om belastingen in Italië te ontduiken. Marzotto ontkent deze beschuldigingen.

Het is niet de eerste keer dat een Italiaans modehuis in opspraak komt. Zo werden ook de modeontwerpers Dolce en Gabbana aangeklaagd voor belastingfraude. Zij werden schuldig bevonden en veroordeeld tot een gevangenisstraf. (LVR)

Matteo Marzotto, de voormalige directeur van modehuis Valentino, wordt ervan beschuldig om de belastingen voor meer dan 71 miljoen euro te hebben opgelicht. Dat schrijft Vogue. Geen goed nieuws vanuit de modewereld: Marzotto, voormalig directeur van Valentino, zou de belastingen ontdoken hebben voor meer dan 71 miljoen euro. Samen met Marzotto zijn ook zijn zus en drie andere personen aangeklaagd. Eind 2013 zullen ze voor de rechter moeten verschijnen om zich te verantwoorden voor hun daden. Om de belastingen grotendeels te ontduiken, kocht de familie Marzotto in 2007 29,9 procent van de aandelen van het modehuis Valentino. Dit voor een bedrag van 782 miljoen euro. Ze deden die via een bedrijf in Luxemburg, waardoor ze de hoge belastingen in Italië konden omzeilen. De procureurs stellen nu dat het bedrijf in Luxemburg enkel bestaat op papier, en in realiteit wordt geleid vanuit Milaan. Het fictieve bedrijf zou speciaal zijn opgericht om belastingen in Italië te ontduiken. Marzotto ontkent deze beschuldigingen. Het is niet de eerste keer dat een Italiaans modehuis in opspraak komt. Zo werden ook de modeontwerpers Dolce en Gabbana aangeklaagd voor belastingfraude. Zij werden schuldig bevonden en veroordeeld tot een gevangenisstraf. (LVR)