Thairine Garcia is een van de belangrijkste modellen in de modeproductie van Vogue Japan editie die in december zal uitkomen. Het Braziliaanse model, dat eind dit jaar 15 wordt, werkte hiervoor samen met fotograaf Sharif Hamza, geen onbekende voor minderjarige modellen. Het was immers Hamza die in 2011 de beruchte modeproductie met kindmodellen, verkleed als volwassen vrouwen, op de gevoelige plaat vastlegde voor Vogue Paris. Deze productie was een van de aanleidingen voor het opstellen van The Health Initiative vier maanden geleden, waarin alle Vogue edities beloofden het welzijn van modellen voorop te schuiven door rekening te houden met het aantal werkuren, maar ook met de leeftijd van de meisjes.

Ze namen zich voor geen modellen meer onder de 16 jaar te gebruiken, niet enkel omdat het tewerkstellen van iemand onder de zestien sowieso wenkbrauwen doet fronsen en bijna doet denken aan kinderarbeid, maar ook omdat deze jonge meisjes zo gevoelig zijn aan financiële en emotionele uitbuiting, eetstoornissen en drugs, om nog maar te zwijgen van het ongezonde lichaamsbeeld dat ze met hun tienerlijfjes projecteren op volwassen vrouwen. The Health Initiative werd met open armen ontvangen, maar de modemagazines hebben hun eigen setje regels nu al twee keer overtreden.

In augustus lachte de 15-jarige Ondria Hardin ons nog toe vanop de pagina's van Vogue China en nu heeft dus ook Vogue Japan geen scrupules meer. Men zou kunnen zeggen dat meerderjarigheid moeilijk te controleren valt, aangezien modellenbureaus ook vaak liegen over de leeftijd van hun modellen, maar Hardin en Garcia zijn de bekendste minderjarige modellen in het milieu. Als 13-jarige was Garcia nog het gezicht van Prada, en ook Hardin's modellenbureau werd al vaak onder vuur genomen omdat ze nog zo jong is.

Hoewel The Health Initiative een mooi opzet is, maakt het ergens ook wel triest. Als zelfs het grootste modeblad van de wereld zich niet aan dit soort regels kan houden belooft dat niet veel goeds voor de rest van de industrie. (KS)

Thairine Garcia is een van de belangrijkste modellen in de modeproductie van Vogue Japan editie die in december zal uitkomen. Het Braziliaanse model, dat eind dit jaar 15 wordt, werkte hiervoor samen met fotograaf Sharif Hamza, geen onbekende voor minderjarige modellen. Het was immers Hamza die in 2011 de beruchte modeproductie met kindmodellen, verkleed als volwassen vrouwen, op de gevoelige plaat vastlegde voor Vogue Paris. Deze productie was een van de aanleidingen voor het opstellen van The Health Initiative vier maanden geleden, waarin alle Vogue edities beloofden het welzijn van modellen voorop te schuiven door rekening te houden met het aantal werkuren, maar ook met de leeftijd van de meisjes. Ze namen zich voor geen modellen meer onder de 16 jaar te gebruiken, niet enkel omdat het tewerkstellen van iemand onder de zestien sowieso wenkbrauwen doet fronsen en bijna doet denken aan kinderarbeid, maar ook omdat deze jonge meisjes zo gevoelig zijn aan financiële en emotionele uitbuiting, eetstoornissen en drugs, om nog maar te zwijgen van het ongezonde lichaamsbeeld dat ze met hun tienerlijfjes projecteren op volwassen vrouwen. The Health Initiative werd met open armen ontvangen, maar de modemagazines hebben hun eigen setje regels nu al twee keer overtreden. In augustus lachte de 15-jarige Ondria Hardin ons nog toe vanop de pagina's van Vogue China en nu heeft dus ook Vogue Japan geen scrupules meer. Men zou kunnen zeggen dat meerderjarigheid moeilijk te controleren valt, aangezien modellenbureaus ook vaak liegen over de leeftijd van hun modellen, maar Hardin en Garcia zijn de bekendste minderjarige modellen in het milieu. Als 13-jarige was Garcia nog het gezicht van Prada, en ook Hardin's modellenbureau werd al vaak onder vuur genomen omdat ze nog zo jong is. Hoewel The Health Initiative een mooi opzet is, maakt het ergens ook wel triest. Als zelfs het grootste modeblad van de wereld zich niet aan dit soort regels kan houden belooft dat niet veel goeds voor de rest van de industrie. (KS)