Women's Wear Daily meldt dat Condé Nast International een persbericht heeft uitgestuurd met daarin verontschuldigingen voor het gebruik van foto's met modellen onder de 16 jaar. Hoewel in de mode-industrie wel vaker lonen uitbetaald worden aan minderjarige modellen is dit voor Vogue toch een serieuze blamage, aangezien de 19 edities in mei nog een Health Initiative ondertekenden waarin stond dat ze geen minderjarige modellen meer zouden gebruiken.

"We zullen er al het mogelijke aan doen om zulke fouten in de toekomst te voorkomen", aldus Jonathan Newhouse van Condé Nast International.

Angelica Cheung, hoofdredactrice van Vogue China die in augustus een fotoshoot met Ondria Hardin (15) publiceerde heeft ondertussen ook haar verontschuldigingen aangeboden, en de reportages met de 14-jarige Thairine Garcia die in december in Vogue Japan zouden verschijnen zijn eveneens uit de planning geschrapt.

Ook zegt men bij Condé Nast dat ze modellenbureaus voortaan zullen dwingen een kopie van de geboorteakte van hun modellen mee te sturen zodat ze zich ervan kunnen vergewissen hoe oud de meisjes zijn.

De uitgever waarschuwt hun lezerspubliek wel voor een komende fotoreportage over kinderkleding, waarin de modellen -begrijpelijk- kinderen zullen zijn. Zolang de meisjes echter kleren dragen die voor hun leeftijd geschikt zijn en dus geen verkeerd vrouwbeeld portretteren, vindt men bij Vogue, is het toegestaan. (KS)

Women's Wear Daily meldt dat Condé Nast International een persbericht heeft uitgestuurd met daarin verontschuldigingen voor het gebruik van foto's met modellen onder de 16 jaar. Hoewel in de mode-industrie wel vaker lonen uitbetaald worden aan minderjarige modellen is dit voor Vogue toch een serieuze blamage, aangezien de 19 edities in mei nog een Health Initiative ondertekenden waarin stond dat ze geen minderjarige modellen meer zouden gebruiken. "We zullen er al het mogelijke aan doen om zulke fouten in de toekomst te voorkomen", aldus Jonathan Newhouse van Condé Nast International. Angelica Cheung, hoofdredactrice van Vogue China die in augustus een fotoshoot met Ondria Hardin (15) publiceerde heeft ondertussen ook haar verontschuldigingen aangeboden, en de reportages met de 14-jarige Thairine Garcia die in december in Vogue Japan zouden verschijnen zijn eveneens uit de planning geschrapt. Ook zegt men bij Condé Nast dat ze modellenbureaus voortaan zullen dwingen een kopie van de geboorteakte van hun modellen mee te sturen zodat ze zich ervan kunnen vergewissen hoe oud de meisjes zijn. De uitgever waarschuwt hun lezerspubliek wel voor een komende fotoreportage over kinderkleding, waarin de modellen -begrijpelijk- kinderen zullen zijn. Zolang de meisjes echter kleren dragen die voor hun leeftijd geschikt zijn en dus geen verkeerd vrouwbeeld portretteren, vindt men bij Vogue, is het toegestaan. (KS)