Het bekende jeansmerk Lee werkt voor de allereerste keer samen met een ontwerper van wereldformaat. Niemand minder dan Vivienne Westwood neemt een van de herfst/wintercollecties van 2010 onder handen. Nog even de tijd dus om je voor te bereiden op provocerende jeans en goudkleurige metalen prints.
In crisistijden grijpen ontwerpers wel vaker terug naar jeanscollecties. Vivienne Westwood bedacht voor Lee een mini-jeanscollectie voor de herfst/winter van 2010. De lijn bevat referenties naar Westwood's rudimentaire punk -en piraatcollecties uit de jaren 70 en 80, maar ook haar kenmerkende vormenspel komt aan bod.

De basis van de collectie bestaat uit vijf jeans voor vrouwen en vier voor mannen. Vrouwen gaan gehuld in super skinny jeans, micro shorts en baggy 'boyfriend jeans'. Voor de mannen is er keuze uit rock'n'roll skinny fits en 'bondage' jeans, of een eerder klassieke easy fit. Jeanshemden en t-shirts met prints vervolledigen de reeks.

Foto's zijn er nog niet en ook de verkooppunten in België zijn nog niet bekend. Logischerwijze zou de collectie vanaf augustus - september in de winkels moeten liggen.

Giorgio Presca, de president van VF Jeanswear International, waartoe ook Lee behoort, noemt de samenwerking met Vivienne Westwood alvast een droom die werkelijkheid wordt: "Het huwelijk met Vivienne, een van de meest iconische, creatieve en invloedrijke ontwerpers van vandaag, beschouwen we als een van de meest beloftevolle projecten voor de toekomst van Lee."

Vivienne Westwood werkte in het verleden onder meer samen met horloge -en juwelenfabrikant Swatch en technologiebedrijf Motorola.

Vincent Fobelets

Het bekende jeansmerk Lee werkt voor de allereerste keer samen met een ontwerper van wereldformaat. Niemand minder dan Vivienne Westwood neemt een van de herfst/wintercollecties van 2010 onder handen. Nog even de tijd dus om je voor te bereiden op provocerende jeans en goudkleurige metalen prints. In crisistijden grijpen ontwerpers wel vaker terug naar jeanscollecties. Vivienne Westwood bedacht voor Lee een mini-jeanscollectie voor de herfst/winter van 2010. De lijn bevat referenties naar Westwood's rudimentaire punk -en piraatcollecties uit de jaren 70 en 80, maar ook haar kenmerkende vormenspel komt aan bod. De basis van de collectie bestaat uit vijf jeans voor vrouwen en vier voor mannen. Vrouwen gaan gehuld in super skinny jeans, micro shorts en baggy 'boyfriend jeans'. Voor de mannen is er keuze uit rock'n'roll skinny fits en 'bondage' jeans, of een eerder klassieke easy fit. Jeanshemden en t-shirts met prints vervolledigen de reeks. Foto's zijn er nog niet en ook de verkooppunten in België zijn nog niet bekend. Logischerwijze zou de collectie vanaf augustus - september in de winkels moeten liggen. Giorgio Presca, de president van VF Jeanswear International, waartoe ook Lee behoort, noemt de samenwerking met Vivienne Westwood alvast een droom die werkelijkheid wordt: "Het huwelijk met Vivienne, een van de meest iconische, creatieve en invloedrijke ontwerpers van vandaag, beschouwen we als een van de meest beloftevolle projecten voor de toekomst van Lee." Vivienne Westwood werkte in het verleden onder meer samen met horloge -en juwelenfabrikant Swatch en technologiebedrijf Motorola. Vincent Fobelets