De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood (71) heeft fel uitgehaald naar de Amerikaanse First Lady, Michelle Obama. Westwood vertelde aan de New York Times dat ze geen hoge hoed op heeft van de kledingstijl van mevrouw Obama en dat ze haar stijl enorm saai vindt.

Vivienne Westwood, de excentrieke Britse ontwerpster, neemt geen blad voor de mond. Na kritiek op onder meer Kate Middleton, richt de modeontwerpster haar pijlen nu op de Amerikaanse First Lady. Zo vertelde ze, zonder verpinken, over de saaie kledingstijl van Michelle Obama aan de New York Times.

Westwood vindt Michelle Obama een knappe dame, maar ze kiest voor onflatterende kleding en haar kledingstijl is onwezenlijk saai. Ze maakt meteen ook de sprong naar Jackie Kennedy, voor wie Westwood vol lof is: "Ze is niet te vergelijken met Jackie Kennedy. Ze hield twee voorwaarden in haar achterhoofd: kledij moet goed zitten en moet je meer glamour doen uitstralen," aldus de ontwerpster aan de New York Times. "Dat is het doel van mode. Het is een hulpmiddel en het mag vooral niet conservatief en saai overkomen."

Het is niet de eerste keer dat de 71-jarige ontwerpster provocerende uitspraken doet over een bekend persoon. Enkele weken geleden moet Kate Middleton het oordeel van Westwood nog ondergaan. Volgens Westwood zou Kate Middleton beter sommige ensembles meerdere keren dragen, dat is namelijk beter voor het milieu. "Als je toch veel moeite doet om kleding te vinden die bij je past, blijf het dan ook dragen", was het oordeel van Westwood toen. (LVR)

De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood (71) heeft fel uitgehaald naar de Amerikaanse First Lady, Michelle Obama. Westwood vertelde aan de New York Times dat ze geen hoge hoed op heeft van de kledingstijl van mevrouw Obama en dat ze haar stijl enorm saai vindt. Vivienne Westwood, de excentrieke Britse ontwerpster, neemt geen blad voor de mond. Na kritiek op onder meer Kate Middleton, richt de modeontwerpster haar pijlen nu op de Amerikaanse First Lady. Zo vertelde ze, zonder verpinken, over de saaie kledingstijl van Michelle Obama aan de New York Times. Westwood vindt Michelle Obama een knappe dame, maar ze kiest voor onflatterende kleding en haar kledingstijl is onwezenlijk saai. Ze maakt meteen ook de sprong naar Jackie Kennedy, voor wie Westwood vol lof is: "Ze is niet te vergelijken met Jackie Kennedy. Ze hield twee voorwaarden in haar achterhoofd: kledij moet goed zitten en moet je meer glamour doen uitstralen," aldus de ontwerpster aan de New York Times. "Dat is het doel van mode. Het is een hulpmiddel en het mag vooral niet conservatief en saai overkomen." Het is niet de eerste keer dat de 71-jarige ontwerpster provocerende uitspraken doet over een bekend persoon. Enkele weken geleden moet Kate Middleton het oordeel van Westwood nog ondergaan. Volgens Westwood zou Kate Middleton beter sommige ensembles meerdere keren dragen, dat is namelijk beter voor het milieu. "Als je toch veel moeite doet om kleding te vinden die bij je past, blijf het dan ook dragen", was het oordeel van Westwood toen. (LVR)