De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood heeft de handen in mekaar geslagen met Richard Branson, de baas van luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic. Westwood zal de nieuwe uniformen ontwerpen voor het personeel van de maatschappij. Westwood staat gekend om haar punk geïnspireerde collecties en rebelse outfits, wat terug te vinden is in de uniformen. Toch zijn de stukken veel ingetogener dan haar collecties die we op de catwalk te zien krijgen.

De vrouwen krijgen een ultravrouwelijk en elegante outfit die bestaat uit een getailleerd rood mantelpak. De mannen krijgen een grijs kostuum met extra details aan de zakken. Verder is er ook gefocust op het gebruik van duurzame materialen, een stokpaardje voor zowel Westwood als Branson. "Ik probeer altijd gebruik te maken van stoffen die goed zijn voor het milieu. Virgin heeft me hierbij ook geholpen door extra research te doen naar duurzame materialen", aldus Westwood tegen WWD.

De collectie wordt vanaf het najaar geïntroduceerd en zal uiteindelijk gedragen worden door meer dan 7500 werknemers. "We wouden met iemand samenwerken die dezelfde mentaliteit heeft als ons", aldus Branson. "We wouden iemand die even avontuurlijk was zodat we samen iets memorabel konden creëren. Vivienne Westwood leek ons de geschikte keuze", sluit Branson af. (RDM)

De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood heeft de handen in mekaar geslagen met Richard Branson, de baas van luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic. Westwood zal de nieuwe uniformen ontwerpen voor het personeel van de maatschappij. Westwood staat gekend om haar punk geïnspireerde collecties en rebelse outfits, wat terug te vinden is in de uniformen. Toch zijn de stukken veel ingetogener dan haar collecties die we op de catwalk te zien krijgen. De vrouwen krijgen een ultravrouwelijk en elegante outfit die bestaat uit een getailleerd rood mantelpak. De mannen krijgen een grijs kostuum met extra details aan de zakken. Verder is er ook gefocust op het gebruik van duurzame materialen, een stokpaardje voor zowel Westwood als Branson. "Ik probeer altijd gebruik te maken van stoffen die goed zijn voor het milieu. Virgin heeft me hierbij ook geholpen door extra research te doen naar duurzame materialen", aldus Westwood tegen WWD. De collectie wordt vanaf het najaar geïntroduceerd en zal uiteindelijk gedragen worden door meer dan 7500 werknemers. "We wouden met iemand samenwerken die dezelfde mentaliteit heeft als ons", aldus Branson. "We wouden iemand die even avontuurlijk was zodat we samen iets memorabel konden creëren. Vivienne Westwood leek ons de geschikte keuze", sluit Branson af. (RDM)