Oliejekkers en laarzen zijn vandaag dan wel vaker geziene gasten op catwalks wereldwijd, toch is de verontwaardiging van streetwear-merk COLRS begrijpelijk. De look van Off-White heeft wel heel veel weg van wat COLRS vorig jaar al liet zien op de modeweek in Lagos. Niet alleen de met grafitti besmeurde oliejekker kwam terug, ook droegen verschillende modellen dezelfde soort helmen als COLRS eerder gebruikte.

Daar stoppen de aantijgingen over plagiaat aan het adres van Virgil Abloh echter niet. Hij stelde in Parijs ook de herenlijn voor die hij ontwierp voor Louis Vuitton en gebruikte daar een sjaal die fans van het modehuis Pyer Moss erg deed denken aan iets wat ze al hadden gezien.

Het is niet de eerste keer dat ontwerper Virgil Abloh leentjebuur speelt bij concullega's zonder hen daarvoor te erkennen. Ook toen hij vorige zomer een collectie ontwierp voor IKEA waren er sterke gelijkenissen met eerder werk van Japans label Anrealage.

Oliejekkers en laarzen zijn vandaag dan wel vaker geziene gasten op catwalks wereldwijd, toch is de verontwaardiging van streetwear-merk COLRS begrijpelijk. De look van Off-White heeft wel heel veel weg van wat COLRS vorig jaar al liet zien op de modeweek in Lagos. Niet alleen de met grafitti besmeurde oliejekker kwam terug, ook droegen verschillende modellen dezelfde soort helmen als COLRS eerder gebruikte. Daar stoppen de aantijgingen over plagiaat aan het adres van Virgil Abloh echter niet. Hij stelde in Parijs ook de herenlijn voor die hij ontwierp voor Louis Vuitton en gebruikte daar een sjaal die fans van het modehuis Pyer Moss erg deed denken aan iets wat ze al hadden gezien. Het is niet de eerste keer dat ontwerper Virgil Abloh leentjebuur speelt bij concullega's zonder hen daarvoor te erkennen. Ook toen hij vorige zomer een collectie ontwierp voor IKEA waren er sterke gelijkenissen met eerder werk van Japans label Anrealage.