Welke hak past het beste bij jouw lichaam? Voor elk lichaamstype is er wel wat wils: van de wedge sneaker van Isabel Marant tot de stiletto's van Christian Louboutin. Wij vonden vijf verschillende hakken voor vijf figuren in de lente-en zomercollecties van grote en kleinere modehuizen, gekend voor hun aparte schoenenstijl.

1. De brede hak
Deze vierkantige stevige hak is geschikt voor meerdere figuren. Van stevige kuiten en enkels tot vrouwelijke rondingen. Deze blokhak is heel comfortabel en laat je benen er bovendien ook nog eens slanker en vrouwelijker uitzien. Vrouwen met wat stevigere kuiten en enkels komen zonder problemen met dit model weg. Onze Belgische trots Dries Van Noten heeft al meermaals blokhakken ontworpen voor een divers publiek.

2. De stiletto
Rond de befaamde stiletto's zijn er heel wat theorieën. Ze zijn vooral geschikt voor vrouwen met slanke enkels en kuiten. Deze naaldhakken verlengen je benen optimaal en geven je een mooie houding. Stiletto's laten je er eerder optisch breder uitzien als je gezegend bent met vrouwelijke rondingen. Christian Louboutin heeft er anders geen problemen mee om deze stiletto's er gemakkelijk uit te laten zien.

3. De sleehak Wedges of in de volksmond sleehakken genoemd, zijn uitermate geschikt voor de meeste lichaamstypes. Ongetwijfeld kunnen we Isabel Marant kronen tot de sneaker wedge koningin. Heb je eerder smalle kuiten? Ga dan voor de smalle sleehak. Heb je eerder bredere kuiten? Kies dan voor een brede sleehak. Op die manier zorgt je schoen voor voldoende steun en vermijd je rugpijn.

4. De kegelhak Typisch aan de kegelhak is dat hij onderaan smal is en breder wordt naar boven toe. Deze hak richt zijn aandacht naar je onderbenen en is dus minder geschikt voor vrouwen met stevige enkels en kuiten. Tegenwoordig kunnen we de kegelhak wel beschouwen als een echt vintagestuk in onze schoenenkast.

5. De plateauhak
De plateauhak is ideaal voor de kleinere vrouwen onder ons. Met deze hak win je al snel enkele centimeters zonder de pijn die hoge hakken je na een tijdje kunnen bezorgen. Deze schoen maakt je niet alleen extra vrouwelijk, ook je benen lijken gegarandeerd slanker. De extravagante plateauhakken van Vivienne Westwood mogen zeker en vast in dit overzicht niet vergeten worden. Moderne versies van de plateauhak kan je onder meer terugvinden in de collecties van Prada. (YM)

Welke hak past het beste bij jouw lichaam? Voor elk lichaamstype is er wel wat wils: van de wedge sneaker van Isabel Marant tot de stiletto's van Christian Louboutin. Wij vonden vijf verschillende hakken voor vijf figuren in de lente-en zomercollecties van grote en kleinere modehuizen, gekend voor hun aparte schoenenstijl. 1. De brede hak Deze vierkantige stevige hak is geschikt voor meerdere figuren. Van stevige kuiten en enkels tot vrouwelijke rondingen. Deze blokhak is heel comfortabel en laat je benen er bovendien ook nog eens slanker en vrouwelijker uitzien. Vrouwen met wat stevigere kuiten en enkels komen zonder problemen met dit model weg. Onze Belgische trots Dries Van Noten heeft al meermaals blokhakken ontworpen voor een divers publiek. 2. De stiletto Rond de befaamde stiletto's zijn er heel wat theorieën. Ze zijn vooral geschikt voor vrouwen met slanke enkels en kuiten. Deze naaldhakken verlengen je benen optimaal en geven je een mooie houding. Stiletto's laten je er eerder optisch breder uitzien als je gezegend bent met vrouwelijke rondingen. Christian Louboutin heeft er anders geen problemen mee om deze stiletto's er gemakkelijk uit te laten zien. 3. De sleehak Wedges of in de volksmond sleehakken genoemd, zijn uitermate geschikt voor de meeste lichaamstypes. Ongetwijfeld kunnen we Isabel Marant kronen tot de sneaker wedge koningin. Heb je eerder smalle kuiten? Ga dan voor de smalle sleehak. Heb je eerder bredere kuiten? Kies dan voor een brede sleehak. Op die manier zorgt je schoen voor voldoende steun en vermijd je rugpijn. 4. De kegelhak Typisch aan de kegelhak is dat hij onderaan smal is en breder wordt naar boven toe. Deze hak richt zijn aandacht naar je onderbenen en is dus minder geschikt voor vrouwen met stevige enkels en kuiten. Tegenwoordig kunnen we de kegelhak wel beschouwen als een echt vintagestuk in onze schoenenkast. 5. De plateauhak De plateauhak is ideaal voor de kleinere vrouwen onder ons. Met deze hak win je al snel enkele centimeters zonder de pijn die hoge hakken je na een tijdje kunnen bezorgen. Deze schoen maakt je niet alleen extra vrouwelijk, ook je benen lijken gegarandeerd slanker. De extravagante plateauhakken van Vivienne Westwood mogen zeker en vast in dit overzicht niet vergeten worden. Moderne versies van de plateauhak kan je onder meer terugvinden in de collecties van Prada. (YM)