Vijf onmisbare shopadresjes in Amsterdam

Amsterdam staat niet alleen bekend voor haar walletjes, grachten en horden fietsers, maar telt ook een aantal verborgen ‘modestekkies’.

1. SPRMRKT

Deze 450 m² grote concept store bevat een verrukkelijke selectie van hippe merken als Acne, Silent en het in België nog onbekende Avelon. Een woordje van advies: u staat best heel sterk in uw schoenen bij het betreden van de achterste winkelsectie. Daar bevindt zich namelijk de shop-in-shop SPR+ met zeer exclusieve kledingstukken van onder meer Damir Doma en Maison Martin Margiela, die een grote financiële kater tot gevolg kunnen hebben.

SPRMRKT heeft nog twee andere Amsterdamse filialen, waaronder een outlet winkel die momenteel ook een pop-up store van de Deense ontwerper Henrik Vibskov omvat.

SPRMRKT, SPR+: Rozengracht 191-193 SPR SPECIALS: Nieuwezijds voorbrugwal 262 SPRMRKT-SOUTH: Willemsparkweg 168

2. United Nude

Als u naar de fotoslider kijkt, heeft u het al meteen door: de collecties schoenen van United Nude lenen zich niet tot een beknopte selectie. Het merk – dat ook in sommige Belgische winkels te verkrijgen is – vervaardigt architecturale kunstwerkjes, waar u ook nog eens op kan lopen. De Amsterdamse winkel richt zich voornamelijk – maar niet uitsluitend – op damesvoeten.

United Nude: Spuistraat 125A (Molsteeg) 3. 2pr

Deze twee, vlak naast elkaar gelegen, mannenshops verkopen hippe merken als Drykorn, Hope, Wood Wood, Velour en Cheap Monday. Ook voor geklede en minimalistisch geïnspireerde schoenen kunt u er terecht. De verkopers geven – zoals het echte Nederlanders betaamt – hun ongezouten, maar vriendelijke mening.

2pr: Oude Hoogstraat 10-12 2pr: Gasthuismolensteeg 12

4. 290 sqm

Daal af in deze voormalige ondergrondse bankkluis en snuister u een weg door rekken vol trendy – of wat had u gedacht – modelabels (denk aan A.P.C. en Rodebjer). Er is ook een kleine selectie cosmetica beschikbaar.

290 sqm: Houtkopersdwarsstraat 3

5. Rock Paper Scissors

Bij Rock Paper Scissors ligt de nadruk op vriendelijk geprijsde Scandinavische merken. In de kleine winkel helpen Brigitte en Mercedes eeuwige twijfelaars een keuze te maken tussen een jeans van Wrangler, een hemdje van Lindenberg en een kleedje van de Nederlandse Ilja Visser. Of neem ze alle drie, maar dan wel niet combineren alstublieft.

Rock Paper Scissors: Oude Leliestraat 10

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content