In de westerse cultuur huwen bruiden doorgaans in het wit. In India is een bruidsjurk echter veel kleurrijker. Rood en goud zijn de klassieke kleuren voor een bruidslook, maar afhankelijk van de regio, kunnen er andere opvallende kleuren gebruikt worden.

Op hun hoofd dragen Indiase bruiden een Tikka hoofdjuweel, dat verwijst naar het derde oog. Rond de nek krijgt ze een jaimala bloemenkrans, die de vereniging van de huwelijkspartners voorstelt. Om deze zege van de godin Lakshmi te krijgen, tooien bruiden zich in gouden juwelen. En ook de huid krijgt versieringen: Mehndi henna sieren de voeten en handen van de Indiase bruid.

(LP)

In de westerse cultuur huwen bruiden doorgaans in het wit. In India is een bruidsjurk echter veel kleurrijker. Rood en goud zijn de klassieke kleuren voor een bruidslook, maar afhankelijk van de regio, kunnen er andere opvallende kleuren gebruikt worden. Op hun hoofd dragen Indiase bruiden een Tikka hoofdjuweel, dat verwijst naar het derde oog. Rond de nek krijgt ze een jaimala bloemenkrans, die de vereniging van de huwelijkspartners voorstelt. Om deze zege van de godin Lakshmi te krijgen, tooien bruiden zich in gouden juwelen. En ook de huid krijgt versieringen: Mehndi henna sieren de voeten en handen van de Indiase bruid. (LP)