Waar de titel u misschien anders doet vermoeden draaide de populaire vrouwenserie Sex and the City niet enkel om seks en het bruisende stadsleven van New York. Centraal in de serie stond de vriendschap, de humor maar bovenal: de mode. In een interview voor het Amerikaans televisie-archief doet styliste Patricia Field haar en Carrie's geheimen uit de doeken.

Zo heeft ze het onder meer over het legendarische 'Carrie' halskettingkje dat menig meisje nadien schaamteloos kopieerde, of de potsierlijke tutu die Sarah Jessica Parker aan de openingcredits van de serie draagt en waar ze de producers flink van heeft moeten overtuigen. Field wijdt uit over haar eigen shop en de manier waarop ze door haar beroep heeft kunnen bijdragen aan de manier waarop vrouwen zich gingen kleden of tegenover mode stonden.

Het interview is lang (alles samen zo'n 2,5 uur) en u moet er Field's lijzige manier van praten bijnemen, maar we tippen u alvast: een vrouw die meewerkte aan televisie-iconen als SATC, The Devil Wears Prada, Hope&Faith en Ugly Betty heeft bijzonder veel te vertellen. (KS)

Waar de titel u misschien anders doet vermoeden draaide de populaire vrouwenserie Sex and the City niet enkel om seks en het bruisende stadsleven van New York. Centraal in de serie stond de vriendschap, de humor maar bovenal: de mode. In een interview voor het Amerikaans televisie-archief doet styliste Patricia Field haar en Carrie's geheimen uit de doeken. Zo heeft ze het onder meer over het legendarische 'Carrie' halskettingkje dat menig meisje nadien schaamteloos kopieerde, of de potsierlijke tutu die Sarah Jessica Parker aan de openingcredits van de serie draagt en waar ze de producers flink van heeft moeten overtuigen. Field wijdt uit over haar eigen shop en de manier waarop ze door haar beroep heeft kunnen bijdragen aan de manier waarop vrouwen zich gingen kleden of tegenover mode stonden. Het interview is lang (alles samen zo'n 2,5 uur) en u moet er Field's lijzige manier van praten bijnemen, maar we tippen u alvast: een vrouw die meewerkte aan televisie-iconen als SATC, The Devil Wears Prada, Hope&Faith en Ugly Betty heeft bijzonder veel te vertellen. (KS)