In een video laat Buzzfeed zes hijabi's, vrouwen die een hoofddoek dragen, van over heel de wereld aan het woord. De moslima's benadrukken dat ze meer zijn dan een meisje met een hoofddoek. 'Ik draag een hoofddoek maar ik ben niet Malala. Ik kan je geen handtekening geven want ik ben haar niet', getuigt één vrouw.

De verhalen gaan van zulke luchtige anekdotes over stereotypering naar ernstige problemen die het leven van de vrouwen ontwrichten: 'Ik ben bang. Ik maak mij zorgen en ik ben moe. Ik heb het gevoel dat ik constant naar mensen moet lachen om te bewijzen dat moslims niet eng zijn.'

(AW)

In een video laat Buzzfeed zes hijabi's, vrouwen die een hoofddoek dragen, van over heel de wereld aan het woord. De moslima's benadrukken dat ze meer zijn dan een meisje met een hoofddoek. 'Ik draag een hoofddoek maar ik ben niet Malala. Ik kan je geen handtekening geven want ik ben haar niet', getuigt één vrouw. De verhalen gaan van zulke luchtige anekdotes over stereotypering naar ernstige problemen die het leven van de vrouwen ontwrichten: 'Ik ben bang. Ik maak mij zorgen en ik ben moe. Ik heb het gevoel dat ik constant naar mensen moet lachen om te bewijzen dat moslims niet eng zijn.'(AW)