Voor de kerstcampagne van Barney's in New York krijgen enkele bekende fashionista's en celebs, waaronder Sarah Jessica Parker, Naomi Campbell en Carine Roitfeld , een rol in een korte animatiefilm van Disney.

Disney heeft een animatiefilmpje gemaakt met onder meer Lady Gaga, Sarah Jessica Parker, Anna Dello Russo, Naomi Campbell en nog enkele andere grote namen in de modewereld. De bekende fashionista's kregen de Dinsey-look voor de kerstcampagne van Barney's. Dit filmpje 'Electric Holiday' zal getoond worden in de vitrines van het warenhuis tijdens de kerstperiode.

Minnie Mouse naar de modeweek in Parijs

In de tekenfilm droomt Minnie Mouse over de modeweek in Parijs. In de modestad trekt de modieuze muis van modeshow naar modeshow, gekleed in Balenciaga en Lanvin. Het leven is mooi voor een fashion 'mouse'.

Minnie Mouse loopt zelf ook op de catwalk in Lanvin, Sneeuwwitje draagt Nina Ricci en Daisy Duck straalt in Dolce & Gabbana. De fans van Disney zullen ook zeer blij zijn met de verschijning van Goofy in het modefilmpje: hij draagt Balmain.

Omstreden
Het filmpje was behoorlijk omstreden. Er worden namelijk lange, slanke versies van de Disneyfiguren over de catwalk gestuurd, iets wat bij vele mensen in het verkeerde keelgat schoot. Ten eerste zouden Disneyfiguurtjes cultureel erfgoed zijn, ten tweede zou er zo een verkeerd signaal worden uitgezonden. Als immers zelfs sneeuwwitje en Minnie op dieet moeten...

De protesten werden uiteindelijk in de kiem gesmoord met het argument dat mode nu eenmaal om dromen draait. Minnie ziet een jurkje in een etalage en wil erin passen, maar dat gaat niet omdat ze een kleine, gedrongen muis is. In Barney's Electric Holiday heeft ze plots een lang, slank mensenlichaam en kan ze haar droomjurk aan.

Waar is Anna Wintour?

Lady Gaga verschijnt in het filmpje in exact dezelfde outfit als ze droeg op de cover van Vogue. Ook Anna Dello Russo wordt afgebeeld met haar meest memorabele hoofdaccessoire: de twee kersen. Maar er is iets dat ons niet kan ontgaan: waar is Anna Wintour? De hoofdredactrice verschijnt niet in het modefilmpje van Disney. Nochtans zou haar kapsel best leuk zijn in een geanimeerde versie. (LVR)

Voor de kerstcampagne van Barney's in New York krijgen enkele bekende fashionista's en celebs, waaronder Sarah Jessica Parker, Naomi Campbell en Carine Roitfeld , een rol in een korte animatiefilm van Disney. Disney heeft een animatiefilmpje gemaakt met onder meer Lady Gaga, Sarah Jessica Parker, Anna Dello Russo, Naomi Campbell en nog enkele andere grote namen in de modewereld. De bekende fashionista's kregen de Dinsey-look voor de kerstcampagne van Barney's. Dit filmpje 'Electric Holiday' zal getoond worden in de vitrines van het warenhuis tijdens de kerstperiode. Minnie Mouse naar de modeweek in Parijs In de tekenfilm droomt Minnie Mouse over de modeweek in Parijs. In de modestad trekt de modieuze muis van modeshow naar modeshow, gekleed in Balenciaga en Lanvin. Het leven is mooi voor een fashion 'mouse'. Minnie Mouse loopt zelf ook op de catwalk in Lanvin, Sneeuwwitje draagt Nina Ricci en Daisy Duck straalt in Dolce & Gabbana. De fans van Disney zullen ook zeer blij zijn met de verschijning van Goofy in het modefilmpje: hij draagt Balmain. Omstreden Het filmpje was behoorlijk omstreden. Er worden namelijk lange, slanke versies van de Disneyfiguren over de catwalk gestuurd, iets wat bij vele mensen in het verkeerde keelgat schoot. Ten eerste zouden Disneyfiguurtjes cultureel erfgoed zijn, ten tweede zou er zo een verkeerd signaal worden uitgezonden. Als immers zelfs sneeuwwitje en Minnie op dieet moeten... De protesten werden uiteindelijk in de kiem gesmoord met het argument dat mode nu eenmaal om dromen draait. Minnie ziet een jurkje in een etalage en wil erin passen, maar dat gaat niet omdat ze een kleine, gedrongen muis is. In Barney's Electric Holiday heeft ze plots een lang, slank mensenlichaam en kan ze haar droomjurk aan. Waar is Anna Wintour? Lady Gaga verschijnt in het filmpje in exact dezelfde outfit als ze droeg op de cover van Vogue. Ook Anna Dello Russo wordt afgebeeld met haar meest memorabele hoofdaccessoire: de twee kersen. Maar er is iets dat ons niet kan ontgaan: waar is Anna Wintour? De hoofdredactrice verschijnt niet in het modefilmpje van Disney. Nochtans zou haar kapsel best leuk zijn in een geanimeerde versie. (LVR)