Van kanten dwangbuizen tot lagen tulle, lange mouwen, korte mouwen of een boothals: huwelijksjaponnen zijn een weerspiegeling van datgene we in dat tijdperk als "tijdloze elegantie" beschouwden. Hoe tijdloos die elegantie werkelijk is, krijgen we te zien in het nieuwste filmpje van de vlog Mode.

In bovenstaand filmpje zien we niet alleen hoe de trouwjurken veranderd zijn van 1915 tot nu; we merken ook opvallende verschillen in kapsel, schoenen, make-up, ja zelfs in het boeket. Natuurlijk grepen sommige mensen in 2005 nog terug naar het soort jurk van 1995 of zelfs 1975, en persoonlijk zouden we ook wel door het gangpad willen schrijden in het exemplaar van 1935. Onze favoriet is echter voorspelbaar: die van 2015, en wel voor het ontroerende einde. Kijk de video dus zeker uit! (KS)

Lees ook: Deze bruid draagt 120-jaar oude trouwjurk als elfde in rij

Lees ook: Video: trouwkapsels door de decennia heen

Van kanten dwangbuizen tot lagen tulle, lange mouwen, korte mouwen of een boothals: huwelijksjaponnen zijn een weerspiegeling van datgene we in dat tijdperk als "tijdloze elegantie" beschouwden. Hoe tijdloos die elegantie werkelijk is, krijgen we te zien in het nieuwste filmpje van de vlog Mode. In bovenstaand filmpje zien we niet alleen hoe de trouwjurken veranderd zijn van 1915 tot nu; we merken ook opvallende verschillen in kapsel, schoenen, make-up, ja zelfs in het boeket. Natuurlijk grepen sommige mensen in 2005 nog terug naar het soort jurk van 1995 of zelfs 1975, en persoonlijk zouden we ook wel door het gangpad willen schrijden in het exemplaar van 1935. Onze favoriet is echter voorspelbaar: die van 2015, en wel voor het ontroerende einde. Kijk de video dus zeker uit! (KS)Lees ook: Deze bruid draagt 120-jaar oude trouwjurk als elfde in rijLees ook: Video: trouwkapsels door de decennia heen