Het Victoria & Albert Museum in Londen verzamelde outfits, foto's, zeldzame uitgaves en illustraties van Alice in Wonderland of geïnspireerd door de fictieve heldin uit het verhaal van Lewis Carroll uit 1865. De jonge Alice wordt door het museum uitgeroepen tot stijlicoon en haar invloed op de mode wordt onder de loep genomen.

Ook focust de expo op moderne interpretaties van Alice. Zo wordt er aandacht besteed aan de foto's van Annie Liebowitz voor Vogue en de videoclips van Gwen Stefani, Avril Lavigne en Aerosmith die zich baseerden op het sprookje.

In de jaren tachtig was het personage een grote inspiratie voor Lolita-achtige outfits. Ook deze trend krijgt een plaats in de tentoonstelling. Modelabels, zoals Versace en Vivienne Westwood, die zich laten leiden door de look van Alice worden ook belicht in de expo. (LP)

'The Alice Look' loopt van 2 mei tot 1 november. Op 9 mei wordt er een conferentie georganiseerd door het museum over hoe de stijl van Alice popcultuur heeft beïnvloed.

Het Victoria & Albert Museum in Londen verzamelde outfits, foto's, zeldzame uitgaves en illustraties van Alice in Wonderland of geïnspireerd door de fictieve heldin uit het verhaal van Lewis Carroll uit 1865. De jonge Alice wordt door het museum uitgeroepen tot stijlicoon en haar invloed op de mode wordt onder de loep genomen.Ook focust de expo op moderne interpretaties van Alice. Zo wordt er aandacht besteed aan de foto's van Annie Liebowitz voor Vogue en de videoclips van Gwen Stefani, Avril Lavigne en Aerosmith die zich baseerden op het sprookje. In de jaren tachtig was het personage een grote inspiratie voor Lolita-achtige outfits. Ook deze trend krijgt een plaats in de tentoonstelling. Modelabels, zoals Versace en Vivienne Westwood, die zich laten leiden door de look van Alice worden ook belicht in de expo. (LP)