De economische crisis treft de vennootschap van de bekende Belgische mode-ontwerpster Veronique Branquinho. Dat blijkt uit het persbericht dat de nv James verstuurt.

'De nv James heeft beslist haar activiteiten stop te zetten', zo staat in het persbericht. 'De nv James werd in 1998 opgericht om de collecties van mode-ontwerpster Veronique Branquinho te commercialiseren, produceren en verdelen. Vanaf het begin kon het werk van Branquinho rekenen op veel lof van aankopers en media. Met de laatste collecties was dat niet anders. Maar de economische crisis treft ook de modesector. Ondanks de lovende commentaren werden er voor de laatste collecties aanzienlijk minder bestellingen geplaatst dan voorheen de regel was. Daarenboven krijgt de vennootschap te maken met een groeiend aantal bestellingen die geproduceerd zijn, maar niet betaald worden.

De actuele marktomstandigheden ondermijnen ook de toekomstperspectieven op korte termijn. 'De beslissing om de vennootschap te ontbinden en vereffenen kadert in deze vaststelling.'

Branquinho is sinds kort artistiek directeur bij lederwarenhuis Delvaux.

De economische crisis treft de vennootschap van de bekende Belgische mode-ontwerpster Veronique Branquinho. Dat blijkt uit het persbericht dat de nv James verstuurt.'De nv James heeft beslist haar activiteiten stop te zetten', zo staat in het persbericht. 'De nv James werd in 1998 opgericht om de collecties van mode-ontwerpster Veronique Branquinho te commercialiseren, produceren en verdelen. Vanaf het begin kon het werk van Branquinho rekenen op veel lof van aankopers en media. Met de laatste collecties was dat niet anders. Maar de economische crisis treft ook de modesector. Ondanks de lovende commentaren werden er voor de laatste collecties aanzienlijk minder bestellingen geplaatst dan voorheen de regel was. Daarenboven krijgt de vennootschap te maken met een groeiend aantal bestellingen die geproduceerd zijn, maar niet betaald worden.De actuele marktomstandigheden ondermijnen ook de toekomstperspectieven op korte termijn. 'De beslissing om de vennootschap te ontbinden en vereffenen kadert in deze vaststelling.'Branquinho is sinds kort artistiek directeur bij lederwarenhuis Delvaux.