Het modelabel Max Mara staat voor de combinatie van traditionele kwaliteit en innovatieve nieuwe trends. Die sleutelwoorden zijn ook de focus van de artistieke research van de Amerikaanse kunstenares Robin Kang. Om de heropening van de Brusselse vestiging van Max Mara te vieren wordt het werk van Kang tentoongesteld in de winkel. Het gaat om werken die gemaakt werden door Kang tussen 2012 en 2016 en waarvoor de artieste gebruik maakte van katoen, linnen, metaaldraad, synthetische vezels, visdraad, kunstzijde en hand geverfde wol.

De kunstwerken van Kang werden als sculpturale objecten over ijzeren structuren gespannen en in de ruimte geplaatst. In een statement verklaart de kunstenares haar werk: 'De geschiedenis van de connectie tussen de textielindustrie en elektronica vormt de inspiratie van mijn werk.'

Info

Robin Kang: 'Stitch & Pixel'

Max Mara

Avenue Louise, 19- Bruxelles

De expositie loopt nog tot 4 mei. Telkens van 10uur tot 18uur30.

(LP)

Max Mara
© Max Mara
Max Mara
© Max Mara
Het modelabel Max Mara staat voor de combinatie van traditionele kwaliteit en innovatieve nieuwe trends. Die sleutelwoorden zijn ook de focus van de artistieke research van de Amerikaanse kunstenares Robin Kang. Om de heropening van de Brusselse vestiging van Max Mara te vieren wordt het werk van Kang tentoongesteld in de winkel. Het gaat om werken die gemaakt werden door Kang tussen 2012 en 2016 en waarvoor de artieste gebruik maakte van katoen, linnen, metaaldraad, synthetische vezels, visdraad, kunstzijde en hand geverfde wol. De kunstwerken van Kang werden als sculpturale objecten over ijzeren structuren gespannen en in de ruimte geplaatst. In een statement verklaart de kunstenares haar werk: 'De geschiedenis van de connectie tussen de textielindustrie en elektronica vormt de inspiratie van mijn werk.' (LP)