Verdwaalt u in de jungle van e-shops?

Wij doen voor u onze favoriete online winkels uit de doeken. Met dit lijstje kan u vol inspiratie aan uw digitale zoektocht beginnen.

I/object Voor: vrouwen en kinderen
Inhoud: Het online luik van de gelijknamige Gentse concept store brengt een originele potpourri van mode, design, accessoires en boeken. Heel ecologisch bewust ook, met onder meer Saami armbanden, gemaakt door het gelijknamige inheemse Scandinavische volk. De kleurige site nodigt uit om rond te snuisteren en ergens op je weg kom je wellicht ook de muziekblog van Studio Brussel-coryfee Eppo Janssen tegen.

Farfetch Voor: mannen en vrouwen
Inhoud: Veel high-endmerken, waaronder Yohji Yamamoto, Dries Van Noten, Rick Owens en Haider Ackermann. Wie goed zoekt, vindt in een digitaal hoekje af en toe een economischer stuk van bijvoorbeeld Scotch and Soda.

Hunting and Collecting Voor: mannen, vrouwen en kinderen
Inhoud: Net zoals de Brusselse winkel, biedt de online shop een bescheiden maar doordachte selectie van zowel opkomende als gevestigde labels. Denk aan Jan-Jan Van Essche, 3.1 Phillip Lim en Carven.

Net-a-porter Voor: vrouwen
Inhoud: Deze all-time favourite verzamelt kledingstukken uit een brede waaier van voornamelijk gevestigde waarden als Jimmy Choo en Calvin Klein.

Mr Porter Voor: mannen
Inhoud: Een aftakking van Net-a-porter naar aanleiding van de 10e verjaardag van de webshop. Naast ronkende namen als Burberry en Lanvin is er ook plaats voor exclusieve nichemerken zoals lederwarenlabel Valextra.

Asos Voor: mannen en vrouwen
Inhoud: Een van onze persoonlijke favorieten. Zowel kledingstukken van het hippe merk Asos als van andere bekende, maar vooral opkomende labels worden aan u voorgesteld door edgy modellen op hippe beats.

The Outnet Voor: vrouwen
Inhoud: Richt zich op de iets jongere dames, met een mooie selectie aan topmerken als Proenza Schouler en Valentino. Wie door de zondvloed van lettertypes en preticoontjes kan kijken, vindt een grondig uitgewerkte website met zelfs suggesties voor speciale gelegenheden, zoals ‘Tea at The Ritz’.

Zenggi Voor: mannen en vrouwen
Inhoud: Het onderschrift van de site luidt ‘luxury basics’. Niet te veel latexfranjes en geborduurde wolfmotieven op weloverwogen gescheurde kleedjes, maar basisstukken met een subtiele toets. Van Wouters & Hendrix sieraden tot bodyshapers van Trinny & Susannah.

World of Objects Voor: Mannen en vrouwen
Inhoud: Een hippe mix, letterlijk geselecteerd uit een ‘wereld van objecten’. Zomerse T-shirts van Lenny Leleu staan naast hippe poefjes van Quinze & Milan.

Sugar For Your Closet Voor: vrouwen
Inhoud: Nieuwe Belgische e-shop onder leiding van de Oostendse Joke Hoogewijs. Een kleine, maar mooie selectie juwelen en andere accessoires van onder meer Zoe & Morgan.

Love, hearts and crosses Voor: vrouwen
Inhoud: Deze engelse e-shop verzamelt de meest originele accessoires. Zo kan je een bliksemschicht-ring combineren met een kettinghanger waar Alice – van Alice in Wonderland – en haar flamingo (?) aan bengelen.

We Like Fashion Voor: vrouwen
Inhoud: Online winkel die vooral bij jonge fashionistas in de smaak valt. Bij verschillende kledingstukken kan je zien welke celebrity erin gesignaleerd werd. Merken als Zoe Karssen, Supertrash, Jeepers Peepers en Cheap Monday.

Need Supply Voor: mannen en vrouwen
Inhoud: Het hippe Need Supply verkoopt Alternative Apparel T-shirts van 15 euro, maar ook Opening Ceremony jurken van 260 euro.

Studio Homme Voor: mannen
Inhoud: Laat je niet misleiden door het strakke wapenschildlogo van Studio Homme. Op de site vind je vooral veel speelse kledingstukken en accessoires van onder meer Barnabé Hardy, Kitsuné en Flouzen.

The Corner Voor: mannen en vrouwen
Inhoud: Bijna uitsluitend grote namen op deze webshop: Walter Van Beirendonck, Marc Jacobs en Neil Barret. Houd zeker ook de ‘koopjes’ in de gaten.

Urban outfitters Voor: mannen en vrouwen
Inhoud: Ruime selectie voor de jongere internetshopper, met merken als G-Star, Cheap Monday, Humör en Le Mont St Michel.

Designer vintage Voor: vrouwen
Inhoud: De enige e-shop in het lijstje waar je designerkleding kan kopen en verkopen: een platform voor stijlvolle tweedehandsmode. De site zelf oogt een tikkeltje rommelig, maar de constante in- en outflow van Christian Louboutin hakken en Chanel zonnenbrillen maakt veel goed.

Vendredichic Voor: Vrouwen, mannen en kinderen
Inhoud: Onze eigen telg, Vendredichic, heeft een speciale vintagesectie en biedt kledingstukken en accessoires aan van Filles à Papa tot Sandrina Fasoli. 100% Belgisch.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content