Een door Bent Van Looy ontworpen Swatch om aan de muur te hangen, een kruisvormig manicurekastje van A.F. Vandevorst, of tot pumps getransformeerde Conversegympen van ontwerpster Lenny Leleu: het zijn geen alledaagse spullen die op 27 oktober onder de hamer gaan bij Pierre Bergé.

De objecten kwamen tot stand op vraag van het Antwerpse persbureau Unlimited PR (UPR), dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert.

De opbrengst van de op locatie in Antwerpen geveilde voorwerpen, 10 in totaal, gaat naar een jonge modeontwerper. Diezelfde gelukkige ontvangt meteen ook een jaar persondersteuning door het bureau. Daarvoor zijn onder meer Céline Pinckers, Ek Thongpraesert en Jean-Paul Lespagnard genomineerd.

Wie op 27 oktober ook uit de bus komt: hij of zij springt een gat in de lucht. Geïnteresseerde kopers wenden zich ondertussen tot UPR.

Wim Denolf

Info: 03 230 30 92, www.upr.be, www.pba-auctions.com.

Een door Bent Van Looy ontworpen Swatch om aan de muur te hangen, een kruisvormig manicurekastje van A.F. Vandevorst, of tot pumps getransformeerde Conversegympen van ontwerpster Lenny Leleu: het zijn geen alledaagse spullen die op 27 oktober onder de hamer gaan bij Pierre Bergé. De objecten kwamen tot stand op vraag van het Antwerpse persbureau Unlimited PR (UPR), dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert. De opbrengst van de op locatie in Antwerpen geveilde voorwerpen, 10 in totaal, gaat naar een jonge modeontwerper. Diezelfde gelukkige ontvangt meteen ook een jaar persondersteuning door het bureau. Daarvoor zijn onder meer Céline Pinckers, Ek Thongpraesert en Jean-Paul Lespagnard genomineerd. Wie op 27 oktober ook uit de bus komt: hij of zij springt een gat in de lucht. Geïnteresseerde kopers wenden zich ondertussen tot UPR. Wim Denolf Info: 03 230 30 92, www.upr.be, www.pba-auctions.com.