Van Carabacca tot Miley Binks: stijliconen in een Star Wars jasje

Van Carabacca tot Miley Binks: stijliconen in een Star Wars jasje
© Stylight

Yoda Wintour © Stylight

Jedi Master Yoda heeft een petite figuur, spreekt wijze woorden en geniet de status van filosoof in het Galactische Rijk. Hij gaat gekleed in sobere kledij - een bruine pij met capuchon, en als onderkleding een eveneens sober kostuum gemaakt van stretchstof - om aan te geven dat hij begaan is met de armen. Wie anders zouden we in Grootmeester van de Jedi's moeten transformeren dan Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, en de fashion expert bij uitstek. Alhoewel, de stijlvolle outfits van Anna Wintour zijn allesbehalve sober te noemen.

Star wars stijl © Stylight

Cara Delevingne x Chewbacca... Dat niemand eerder deze vergelijking heeft gemaakt. Het model - en nu ook actrice - staat immers bekend om het trekken van gekke bekken al dan niet met het haar in de war. Dus hulden we haar in een zachte, harige onesie en verrek, ze heeft enorm veel weg van Wookiee strijder Chewbacca!

R2-Gaultier © Stylight

De dappere R2-D2 is één van de weinige personages die in alle Star Wars-films tot nu toe een rol heeft gespeeld. En zal ook weer van de partij zijn in 'The Force Awakens'. Gezien zijn lange staat van dienst besloten we de gerenommeerde Franse ontwerper Jean Paul Gaultier ook in een intergalactisch jasje steken. De blauw en witte kleurcombo van R2-D2 deed ons denken aan Jean Paul's signatuur, matrozenstrepen.

Kanye Maul © Stylight

Ontzagwekkend en groots, haast godelijk, is hoe je het beste vechtersbaas Darth Maul - in lang zwart gewaad met kap - kunt omschrijven. Als er iemand - naast Anna Wintour - als dusdanig kan worden omschreven dan is het wel Kanye West. De rapper en ontwerper schroomt er niet voor om zijn ongezouten mening te geven over zo'n beetje alles en iedereen. Bovendien draagt de rapper gaat truien met capuchons. En: zijn tweede naam Omari betekent in het Afrikaans ' God is de grootste'.

Karl Trooper en Snowpette © Stylight

Het monochrome uniform in modekleuren zwart en wit van de Stormtroopers is wat ons betreft een perfecte fit voor modekoning Karl Lagerfeld. Voor de afwisseling kan de ontwerper - immer gekleed in zwart pak en wit overhemd - ook af en toe kiezen voor een witte outfit met zwarte details. Net zo fashionable en met het geheel straalt hij net zoveel kracht uit als in zijn gebruikelijke 'uniform'. Zijn geliefde viervoeter Choupette konden we natuurlijk niet vergeten; is ze niet de perfecte mini-Stormtrooper?

Miley Binks © Stylight

Heel wat echte fans zullen het tegenspreken, maar volgens Wikipedia brengt het personage Jar Jar Binks een vrolijke noot in de Star Wars-films. Ondanks zijn stuntelende gedrag, speelt hij een cruciale politieke rol in episode twee en weet hij tijdens gevechten vijanden uit te schakelen. Dit geldt eigenlijk ook wel een beetje voor Miley Cyrus: met al haar bizarre outfits of soms het ontbreken daarvan, heeft de 23-jarige zangeres naar schatting een vermogen van 150 miljoen dollar. Ook is ze actief voor verschillende goede doelen en kan ze stiekem best goed zingen.

Darth Victoria © Stylight

Er was eigenlijk maar één persoon die we met Darth Vader konden mixen. De in altijd zwart gekleedde slechterik zou vast het één en ander te bespreken hebben met de vrouw die zich eveneens graag van top tot teen in het zwart kleedt. Bijvoorbeeld over hoe zij - Victoria Beckham - er in slaagde om dit fashionable te maken. Darth Vader staat dan wel bekend als kwaadaardig, maar duisternis heeft verschillende facetten. Zo schuilt er vast ook een glimlach achter Victoria's serieuze blik, maar als blikken konden doden...

Star Wars Stijliconen: de filmposter © Stylight