Van Beirendonck sluit noodgedwongen zijn winkel in Antwerpen

Nu de eigenaar van het huurpand een verhoging van 2,5 keer de huurprijs heeft afgedwongen, ziet de wereldbekende Belgische modeontwerper geen andere optie dan de deuren van zijn conceptstore te sluiten.

Nu de eigenaar van het huurpand een verhoging van 2,5 keer de huurprijs heeft afgedwongen, ziet de wereldbekende Belgische modeontwerper geen andere optie dan de deuren van zijn Antwerpse conceptstore te sluiten.
Van Beirendonck liet weten dat de eigenaar van het pand een verhoging van 2,5 keer de huurprijs heeft afgedwongen voor de vrederechter en dat met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2010.

“Onder deze voorwaarden is het onmogelijk om de winkel in het huidige pand nog op een rendabele manier open te houden”, betreurt Van Beirendonck.

“De sluiting van de winkel maakt wel tijd vrij om meer energie en creativiteit te steken in mijn collectie die recentelijk weerom heel enthousiast werd onthaald door de internationale pers en aankopers tijdens de modeweek in Parijs”, zegt de ontwerper. “Verder heb ik nog boeiende opdrachten af te werken en de artistieke directie te voeren van de Antwerpse Modeacademie.”

Omgebouwde garageVan Beirendonck sluit de creatie van een nieuw winkelconcept rond zijn collectie zeker niet uit.

In 1997 verbouwde hij een vervallen garage in het toen nog onbekende St-Andrieskwartier in Antwerpen. De ‘Walter Store’ werd door zijn non-conformistische karakter een trekpleister voor modefans uit de hele wereld, die er konden kiezen uit verschillende collecties, meubels en andere artefacten. Er werden ook regelmatig tentoonstellingen georganiseerd. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content