Het Italiaanse modehuis Valentino is bezig aan een serieuze expansie van het mannenaandeel binnen hun collecties. Niet alleen zullen ze hun eerste mannenwinkels openen, ze verhuizen hun show ook naar de modeweek van Parijs.

Valentino opent binnenkort de eerste mannenwinkels, waar enkel de menswear collectie verkocht zal worden. Daarnaast zal het modehuis zijn nieuwe herfst-en wintercollectie ook in Parijs voorstellen in plaats van Firenze.

"Valentino is historisch gezien meer verbonden met Parijs, de vrouwencollecties hebben altijd daar getoond en dat willen we nu ook doortrekken naar de mannencollecties", aldus Maria Grazia Chiuri van Valentino tegen WWD. Om de winkels in te kleden, heeft het modehuis gekozen voor het talent van architect David Chipperfield. (RDM)

Het Italiaanse modehuis Valentino is bezig aan een serieuze expansie van het mannenaandeel binnen hun collecties. Niet alleen zullen ze hun eerste mannenwinkels openen, ze verhuizen hun show ook naar de modeweek van Parijs. Valentino opent binnenkort de eerste mannenwinkels, waar enkel de menswear collectie verkocht zal worden. Daarnaast zal het modehuis zijn nieuwe herfst-en wintercollectie ook in Parijs voorstellen in plaats van Firenze. "Valentino is historisch gezien meer verbonden met Parijs, de vrouwencollecties hebben altijd daar getoond en dat willen we nu ook doortrekken naar de mannencollecties", aldus Maria Grazia Chiuri van Valentino tegen WWD. Om de winkels in te kleden, heeft het modehuis gekozen voor het talent van architect David Chipperfield. (RDM)