Vanaf 5 december exposeert Valentino zijn collecties ook online. Samen met zijn zakenpartner Giancarlo Giammetti heeft de modegoeroe een virtueel modeplatform gecreëerd. Het alternatieve museum is het eerste in zijn soort dat gebruikt wordt door een ontwerper van dergelijk kaliber.
Het virtueel platform focust zich op vijftig jaar Valentino. Zowel originele schetsen, campagnebeelden als modeshows van de collecties zullen te zien zijn. Dankzij de driedimensionale technologie krijg je het gevoel dat je werkelijk een museum bezoekt.

Je kunt door allerlei ruimtes wandelen die samen, mochten ze echt bestaan, meer dan dan 32.000m² omvatten. De meer dan 300 gefotografeerde jurken zijn zichtbaar in 360° en via een dubbele klik ontdek je het achterliggende verhaal.

Voorsmaakje
"Ik zie het museum als een deel van mijn erfenis", vertelt de 79-jarige Valentino Garavani aan Women's Wair Daily. Dat de ontwerper officieel al drie jaar op pensioen is, merk je aan dit project duidelijk niet. Hij is vooral gelukkig dat op deze manier studenten, jonge ontwerpers en andere geïnteresseerden makkelijker de weg naar zijn merk vinden.

Vandaag werd de website van het 'Valentino Garavani Virtual Museum' al aan een beperkt publiek getoond. En wie alvast een voorsmaakje wil, kan via de video een korte impressie opdoen van hoe het virtuele platform er zal uitzien. (FDC)

Vanaf 5 december exposeert Valentino zijn collecties ook online. Samen met zijn zakenpartner Giancarlo Giammetti heeft de modegoeroe een virtueel modeplatform gecreëerd. Het alternatieve museum is het eerste in zijn soort dat gebruikt wordt door een ontwerper van dergelijk kaliber. Het virtueel platform focust zich op vijftig jaar Valentino. Zowel originele schetsen, campagnebeelden als modeshows van de collecties zullen te zien zijn. Dankzij de driedimensionale technologie krijg je het gevoel dat je werkelijk een museum bezoekt. Je kunt door allerlei ruimtes wandelen die samen, mochten ze echt bestaan, meer dan dan 32.000m² omvatten. De meer dan 300 gefotografeerde jurken zijn zichtbaar in 360° en via een dubbele klik ontdek je het achterliggende verhaal. Voorsmaakje "Ik zie het museum als een deel van mijn erfenis", vertelt de 79-jarige Valentino Garavani aan Women's Wair Daily. Dat de ontwerper officieel al drie jaar op pensioen is, merk je aan dit project duidelijk niet. Hij is vooral gelukkig dat op deze manier studenten, jonge ontwerpers en andere geïnteresseerden makkelijker de weg naar zijn merk vinden. Vandaag werd de website van het 'Valentino Garavani Virtual Museum' al aan een beperkt publiek getoond. En wie alvast een voorsmaakje wil, kan via de video een korte impressie opdoen van hoe het virtuele platform er zal uitzien. (FDC)