Modeontwerper Valentino heeft nogmaals bewezen hoe geliefd hij is bij de Fransen. Hij mocht de Commandeur de l'ordre des Arts et des Lettres medaille ontvangen uit de handen van Aurélie Filippetti, de Franse minister van cultuur en communicatie.

De medaille erkent mensen die een ernstige bijdrage hebben geleverd aan de cultuursector in Frankrijk. "Je bent nooit van het toneel verdwenen en mocht al verschillende eretitels in ontvangst nemen", zei Filippetti bij de uitreiking van de medaille.

Het is inderdaad al de derde award die Valentino op Frans grondgebied krijgt. In 2006 werd hij de Légion d'Honneur gegeven. "De receptie was in dezelfde zaal als nu", zegt hij tegen WWD. In 2008 volgde de Grand Médaille de Vermeil de la Ville de Paris en nu kan hij de Commandeur medaille aan het lijstje toevoegen.

Naast Valentino kregen ook zanger Benjamin Biolay en directeur van de Cinématèque Française Serge Toubiana de medaille op hun borst gepind. Eerder mocht Franse modeontwerpster Sonia Rykiel ook al twee Franse eremedailles in ontvangst nemen. (RDM)

Modeontwerper Valentino heeft nogmaals bewezen hoe geliefd hij is bij de Fransen. Hij mocht de Commandeur de l'ordre des Arts et des Lettres medaille ontvangen uit de handen van Aurélie Filippetti, de Franse minister van cultuur en communicatie. De medaille erkent mensen die een ernstige bijdrage hebben geleverd aan de cultuursector in Frankrijk. "Je bent nooit van het toneel verdwenen en mocht al verschillende eretitels in ontvangst nemen", zei Filippetti bij de uitreiking van de medaille. Het is inderdaad al de derde award die Valentino op Frans grondgebied krijgt. In 2006 werd hij de Légion d'Honneur gegeven. "De receptie was in dezelfde zaal als nu", zegt hij tegen WWD. In 2008 volgde de Grand Médaille de Vermeil de la Ville de Paris en nu kan hij de Commandeur medaille aan het lijstje toevoegen. Naast Valentino kregen ook zanger Benjamin Biolay en directeur van de Cinématèque Française Serge Toubiana de medaille op hun borst gepind. Eerder mocht Franse modeontwerpster Sonia Rykiel ook al twee Franse eremedailles in ontvangst nemen. (RDM)