Vanaf acht december is de Mechelsesteenweg een shop rijker. Anna Rosa Moschouti en Ophelia Debisschop zwaaien die dag voor het eerst de deuren open van hun gezamenlijke winkel en atelier. De jonge ontwerpsters zijn allebei verknocht aan kwalitatieve, duurzame ontwerpen en dragen vakmanschap hoog in het vaandel. Ieder stuk dat ze verkopen in hun shop wordt in het atelier met de hand vervaardigd.

Ophelia Lingerie: dusk of day, gf
Ophelia Lingerie: dusk of day © gf

De bezielsters doopten hun winkel Live Aesthetically, een verwijzing naar de kwalitatieve en handgemaakte esthetiek van hun producten. Ophelia lingerie is een lingeriemerk dat meer poëzie dan sexy is en van de heerlijkste zachte stoffen wordt gemaakt. Inspiratie voor nieuwe ontwerpen haalt Ophelia uit vrouwen zelf. 'Ik denk na over het soort vrouw dat ik voor ogen heb en wat ze allemaal heeft meegemaakt', klinkt het. Bij Ophelia zal je geen ingesnoerde pasvormen vinden, maar lingerie die versmelt met een vrouwenlichaam.

Het juwelenmerk AR.M ANNA ROSA MOSCHOUTI is ervan overtuigd dat minimalisme ook een statement kan maken. De focus ligt op doordacht design en het gebruik duurzame materialen.

Anna Rosa Moschouti, gf
Anna Rosa Moschouti © gf

De handgemaakte en minimalistische juwelen worden vervaardigd door Anna Rosa, een Grieks-Nederlandse architecte die na haar studies juwelenontwerpster werd. Haar uitverkoren materialen zijn touw en koper, die ze in kleine aantallen aankoopt in België, Nederland en Griekenland.

Samen maken ze van een negentiende eeuws pand in Antwerpen een nieuwe plaats om unieke producten te kopen en het maakproces van naderbij te bekijken. Het duo geeft ook plaats aan andere jonge ontwerpers om hun producten voor te stellen. Zo bieden ze producten van Plexida knitwear (Grieks), Meraki bags (Grieks), NäZ clothes (Portugees), Studio ellefant (Belgisch) en Knush kussens (Belgisch) aan. Het aanbod is veranderlijk, maar altijd gebaseerd op de waarden van Ophelia en Anna Rosa.

Praktisch

Vanaf 8 december 2017

Mechelsesteenweg 78, Antwerpen

Woensdag 11u-17u, Vrijdag 11u- 17u en Zaterdag 11u-18u

Elke eerste zondag van de maand 11u-18u

Elke derde donderdag van de maand 17.30u-20.30U

Vanaf acht december is de Mechelsesteenweg een shop rijker. Anna Rosa Moschouti en Ophelia Debisschop zwaaien die dag voor het eerst de deuren open van hun gezamenlijke winkel en atelier. De jonge ontwerpsters zijn allebei verknocht aan kwalitatieve, duurzame ontwerpen en dragen vakmanschap hoog in het vaandel. Ieder stuk dat ze verkopen in hun shop wordt in het atelier met de hand vervaardigd.De bezielsters doopten hun winkel Live Aesthetically, een verwijzing naar de kwalitatieve en handgemaakte esthetiek van hun producten. Ophelia lingerie is een lingeriemerk dat meer poëzie dan sexy is en van de heerlijkste zachte stoffen wordt gemaakt. Inspiratie voor nieuwe ontwerpen haalt Ophelia uit vrouwen zelf. 'Ik denk na over het soort vrouw dat ik voor ogen heb en wat ze allemaal heeft meegemaakt', klinkt het. Bij Ophelia zal je geen ingesnoerde pasvormen vinden, maar lingerie die versmelt met een vrouwenlichaam. Het juwelenmerk AR.M ANNA ROSA MOSCHOUTI is ervan overtuigd dat minimalisme ook een statement kan maken. De focus ligt op doordacht design en het gebruik duurzame materialen. De handgemaakte en minimalistische juwelen worden vervaardigd door Anna Rosa, een Grieks-Nederlandse architecte die na haar studies juwelenontwerpster werd. Haar uitverkoren materialen zijn touw en koper, die ze in kleine aantallen aankoopt in België, Nederland en Griekenland. Samen maken ze van een negentiende eeuws pand in Antwerpen een nieuwe plaats om unieke producten te kopen en het maakproces van naderbij te bekijken. Het duo geeft ook plaats aan andere jonge ontwerpers om hun producten voor te stellen. Zo bieden ze producten van Plexida knitwear (Grieks), Meraki bags (Grieks), NäZ clothes (Portugees), Studio ellefant (Belgisch) en Knush kussens (Belgisch) aan. Het aanbod is veranderlijk, maar altijd gebaseerd op de waarden van Ophelia en Anna Rosa. Vanaf 8 december 2017Mechelsesteenweg 78, AntwerpenWoensdag 11u-17u, Vrijdag 11u- 17u en Zaterdag 11u-18u Elke eerste zondag van de maand 11u-18u Elke derde donderdag van de maand 17.30u-20.30U