Baby's groeien als kool, hun babyschoentjes zijn daarom ook vaak na enkele maanden al te klein. Om dit probleem op een leuke én ecologische manier aan te pakken lanceert het Nederlandse merk OAT Shoes in september haar OATies, babyschoentjes die bloeien.

De OATies zijn de allereerste 100% biologisch afbreekbare, non-toxische babyschoentjes ter wereld. Wanneer de schoentjes de baby niet meer passen, kan je ze in je tuin planten. Uit de babyschoentjes groeit dan een Pinus Pinea, dit is een heel sterke pijnboom die zowat overal in Europa kan overleven.

Het Nederlandse merk OAT Shoes werd in 2008 opgericht door Christiaan Maats. In 2011 lanceerde het de eerste biologisch afbreekbare sneakers. Net zoals hun kleine broertjes kunnen deze sneakers in de grond gestopt worden en komen ze daarna in bloei te staan.

Na een ware baby- (euhm) - boom in de vriendenkring van de designer ontstond het idee om het sneakerconcept door te trekken naar babyschoentjes. De OATies worden geproduceerd in Europa en zijn gemaakt van natuurlijke, biologisch afbreekbare materialen zoals vlas, hennep en katoen.

Vanaf september zijn de schoentjes te vinden in enkele baby- en cadeauwinkels in België, ze zijn bovendien ook te koop in de webshops van OAT Shoes en Mini Chichi. De OATies kosten 39,95 euro per paar en zijn te verkrijgen met roze of lichtblauwe schoenzooltjes. (AB)

Baby's groeien als kool, hun babyschoentjes zijn daarom ook vaak na enkele maanden al te klein. Om dit probleem op een leuke én ecologische manier aan te pakken lanceert het Nederlandse merk OAT Shoes in september haar OATies, babyschoentjes die bloeien.De OATies zijn de allereerste 100% biologisch afbreekbare, non-toxische babyschoentjes ter wereld. Wanneer de schoentjes de baby niet meer passen, kan je ze in je tuin planten. Uit de babyschoentjes groeit dan een Pinus Pinea, dit is een heel sterke pijnboom die zowat overal in Europa kan overleven.Het Nederlandse merk OAT Shoes werd in 2008 opgericht door Christiaan Maats. In 2011 lanceerde het de eerste biologisch afbreekbare sneakers. Net zoals hun kleine broertjes kunnen deze sneakers in de grond gestopt worden en komen ze daarna in bloei te staan.Na een ware baby- (euhm) - boom in de vriendenkring van de designer ontstond het idee om het sneakerconcept door te trekken naar babyschoentjes. De OATies worden geproduceerd in Europa en zijn gemaakt van natuurlijke, biologisch afbreekbare materialen zoals vlas, hennep en katoen.Vanaf september zijn de schoentjes te vinden in enkele baby- en cadeauwinkels in België, ze zijn bovendien ook te koop in de webshops van OAT Shoes en Mini Chichi. De OATies kosten 39,95 euro per paar en zijn te verkrijgen met roze of lichtblauwe schoenzooltjes. (AB)