Afgelopen week zijn in de Britse hoofdstad Londen de Drapers Footwear Awards uitgereikt. Het Australische merk 'Ugg' en het Amerikaanse 'Converse' kwamen als de twee grote winnaars uit de bus.

'Converse' kreeg de titel 'schoenenmerk van het jaar'. Dit dankt het Amerikaanse merk aan zijn alomtegenwoordigheid jaar na jaar in het straatbeeld. Converse sneakers blijven vandaag hipper dan ooit. Het Amerikaanse merk 'Sketchers' kreeg in deze categorie een eervolle vermelding.

De prijs voor de beste trendsetter op de schoenenmarkt ging naar 'Ugg'. In het begin liepen enkel de beroemdheden in de bekende wollen laarzen, daarna ontketende er een ware Ugg-hype. Zelfs sommige mannen lieten zich verleiden tot het dragen van dit comfortabel schoeisel.

Drapers vond het Britse 'Beyond Skin' het meest ethische merk op de schoenenmarkt. Het slaagt er in leuke schoenen te maken zonder hiervoor dieren te moeten afmaken of doen lijden.

De Drapers Footwear Awards is een initiatief van de Britse en Ierse schoenenindustrie. Naast deze drie categorieÃ"n eren ze ook schoenenwinkels, -ontwerpers en andere spelers op de schoenenmarkt.

Ruth Vanden Berghe

Afgelopen week zijn in de Britse hoofdstad Londen de Drapers Footwear Awards uitgereikt. Het Australische merk 'Ugg' en het Amerikaanse 'Converse' kwamen als de twee grote winnaars uit de bus.'Converse' kreeg de titel 'schoenenmerk van het jaar'. Dit dankt het Amerikaanse merk aan zijn alomtegenwoordigheid jaar na jaar in het straatbeeld. Converse sneakers blijven vandaag hipper dan ooit. Het Amerikaanse merk 'Sketchers' kreeg in deze categorie een eervolle vermelding.De prijs voor de beste trendsetter op de schoenenmarkt ging naar 'Ugg'. In het begin liepen enkel de beroemdheden in de bekende wollen laarzen, daarna ontketende er een ware Ugg-hype. Zelfs sommige mannen lieten zich verleiden tot het dragen van dit comfortabel schoeisel.Drapers vond het Britse 'Beyond Skin' het meest ethische merk op de schoenenmarkt. Het slaagt er in leuke schoenen te maken zonder hiervoor dieren te moeten afmaken of doen lijden.De Drapers Footwear Awards is een initiatief van de Britse en Ierse schoenenindustrie. Naast deze drie categorieÃ"n eren ze ook schoenenwinkels, -ontwerpers en andere spelers op de schoenenmarkt.Ruth Vanden Berghe