De aanwezige designers en kunstenaars komen samen in Antwerpen om over de veranderende posities van ontwerpers, architecten en kunstenaars te praten. Tijdens de spraakmakende conferentie-tweedaagse worden werken, processen, inspiratiebronnen en methodieken van de verschillende deelnemers met elkaar geconfronteerd.

Voor deze editie heeft het congres zich gefocust op het civiele domein, een ambigue derde gebied tussen markt en staat. In deze grijze zone ontstaan innovatieve, creatieve ideeën, die schipperen tussen legaliteit en illegaliteit.

Van Pussy Riot tot Benetton

Enkele interessante sprekers van Integrated 2017 zijn Nadya Tolokonnikova (oprichter van Pussy Riot), Mike Monteiro (co-founder and design director van Mule Design), Oliviero Toscani (ontwerper van de controversiële campagnes voor Benetton), Robbert&Frank (hedendaagse kunstenaars, performers and videokunstenaars) en Philippe Van Cauteren (artistiek directeur van het S.M.A.K.).

Integrated2017 is de zesde editie en wil de vinger aan de pols houden door nieuwe strekkingen op te sporen. Ook deze conferentie wordt ingeleid door een manifesto. Prof. Pascal Gielen (UA) en Hugo Puttaert (hoofd afstudeerrichting Grafisch Ontwerp en conferentieverantwoordelijke) nemen die taak op zich en schreven voor de gelegenheid 'Between creativity and criminality. The art and design of civil domains.'

Klik hier voor meer info over de conferentie en sprekers.

Integrated 2017 14 & 15 November 2017

deSingel, Antwerpen

(LP)

Russische conceptuele kunstenares, politiek activiste en oprichter van Pussy Riot Nadya Tolokonnikova, Integrated 2017
Russische conceptuele kunstenares, politiek activiste en oprichter van Pussy Riot Nadya Tolokonnikova © Integrated 2017
De aanwezige designers en kunstenaars komen samen in Antwerpen om over de veranderende posities van ontwerpers, architecten en kunstenaars te praten. Tijdens de spraakmakende conferentie-tweedaagse worden werken, processen, inspiratiebronnen en methodieken van de verschillende deelnemers met elkaar geconfronteerd. Voor deze editie heeft het congres zich gefocust op het civiele domein, een ambigue derde gebied tussen markt en staat. In deze grijze zone ontstaan innovatieve, creatieve ideeën, die schipperen tussen legaliteit en illegaliteit.Enkele interessante sprekers van Integrated 2017 zijn Nadya Tolokonnikova (oprichter van Pussy Riot), Mike Monteiro (co-founder and design director van Mule Design), Oliviero Toscani (ontwerper van de controversiële campagnes voor Benetton), Robbert&Frank (hedendaagse kunstenaars, performers and videokunstenaars) en Philippe Van Cauteren (artistiek directeur van het S.M.A.K.). Integrated2017 is de zesde editie en wil de vinger aan de pols houden door nieuwe strekkingen op te sporen. Ook deze conferentie wordt ingeleid door een manifesto. Prof. Pascal Gielen (UA) en Hugo Puttaert (hoofd afstudeerrichting Grafisch Ontwerp en conferentieverantwoordelijke) nemen die taak op zich en schreven voor de gelegenheid 'Between creativity and criminality. The art and design of civil domains.' Klik hier voor meer info over de conferentie en sprekers. Integrated 2017 14 & 15 November 2017 deSingel, Antwerpen(LP)