Ere wie ere toekomt: Spullenhulp verricht wonderen voor upcycling in België. De vzw nodigde al in 2002 ontwerpers uit om aan de slag te gaan met tweedehandskledij, en sindsdien is Second Hand Second Life een jaarlijks evenement geworden.

Ook dit jaar schaarde een indrukwekkende verzameling modeontwerpers, juweelsmeden en designers zich achter het defilé en de veiling voor het goede doel. Onder meer Edouard Vermeulen, Kim Stumpf, Filles à Papa, Pol Quadens, Dirk Wynants en Elke Peeters nemen op 18 november deel aan het evenement in Tour & Taxis in Brussel.

De opbrengst gaat naar een nieuw onthaalhuis voor jonge daklozen, dat in januari 2012 al een vijftiental jongeren zal verwelkomen. Zeg nu nog eens dat afgedankte spullen nergens goed voor zijn.

Wim Denolf

Kaarten vanaf 30 euro, online verkrijgbaar en bij Retro Paradise, Amerikaansestraat 105, 1050 Brussel. Info: 02 537 30 26, www.petitsriens.be/nl/.

Ere wie ere toekomt: Spullenhulp verricht wonderen voor upcycling in België. De vzw nodigde al in 2002 ontwerpers uit om aan de slag te gaan met tweedehandskledij, en sindsdien is Second Hand Second Life een jaarlijks evenement geworden. Ook dit jaar schaarde een indrukwekkende verzameling modeontwerpers, juweelsmeden en designers zich achter het defilé en de veiling voor het goede doel. Onder meer Edouard Vermeulen, Kim Stumpf, Filles à Papa, Pol Quadens, Dirk Wynants en Elke Peeters nemen op 18 november deel aan het evenement in Tour & Taxis in Brussel. De opbrengst gaat naar een nieuw onthaalhuis voor jonge daklozen, dat in januari 2012 al een vijftiental jongeren zal verwelkomen. Zeg nu nog eens dat afgedankte spullen nergens goed voor zijn. Wim Denolf Kaarten vanaf 30 euro, online verkrijgbaar en bij Retro Paradise, Amerikaansestraat 105, 1050 Brussel. Info: 02 537 30 26, www.petitsriens.be/nl/.