Het is een mix die we niet meteen hadden zien aankomen, maar die wel gesmaakt wordt: moslimmeisjes die zich opkleden in de typische lolitastijl van de Japanse wijk Harajuku. Ze combineren moeiteloos de schattige jurkjes en bijhorende accessoires met hun hijabs omdat ze weten hoe het is om te leven met strikte kledingvoorschriften.

A photo posted by Alyssa (@alyssa_loveskitties) on

Hoewel de Lolitastijl behoorlijk opvallend is, zegt Salazar van de blog 'Hijabi Lolita' dat ze meer opmerkingen krijgt over haar hoofddoek dan over haar outfits. "Vroeger riepen mensen me na dat ik terug moest keren naar Irak. Nu ik me lolita kleed krijg ik dat soort commentaar veel minder: mensen denken dat mijn hijab deel uitmaakt van mijn outfit en zien mijn stijl eerder als een kostuum", aldus Salazar aan Vice.

"Het is wel moeilijker voor ons hijabi om de lolitastijl goed uit te voeren want de hoofddoek moet echt wel bij de outfit passen" zegt Salazar. "Meestal versier ik hem met strikken en kralen die ook in mijn jurk voorkomen. Ik zou niet willen dat iemand me 'Ita' (betekent letterlijk 'ouch': goed geprobeerd, maar nee) vindt."

Het is een mix die we niet meteen hadden zien aankomen, maar die wel gesmaakt wordt: moslimmeisjes die zich opkleden in de typische lolitastijl van de Japanse wijk Harajuku. Ze combineren moeiteloos de schattige jurkjes en bijhorende accessoires met hun hijabs omdat ze weten hoe het is om te leven met strikte kledingvoorschriften. Hoewel de Lolitastijl behoorlijk opvallend is, zegt Salazar van de blog 'Hijabi Lolita' dat ze meer opmerkingen krijgt over haar hoofddoek dan over haar outfits. "Vroeger riepen mensen me na dat ik terug moest keren naar Irak. Nu ik me lolita kleed krijg ik dat soort commentaar veel minder: mensen denken dat mijn hijab deel uitmaakt van mijn outfit en zien mijn stijl eerder als een kostuum", aldus Salazar aan Vice. "Het is wel moeilijker voor ons hijabi om de lolitastijl goed uit te voeren want de hoofddoek moet echt wel bij de outfit passen" zegt Salazar. "Meestal versier ik hem met strikken en kralen die ook in mijn jurk voorkomen. Ik zou niet willen dat iemand me 'Ita' (betekent letterlijk 'ouch': goed geprobeerd, maar nee) vindt."