Christian Salez, de CEO van het lederwarenbedrijf Delvaux, zoekt andere horizonten op, dat meldt De Standaard. De 45-jarige Salez, die vijf jaar aan het hoofd stond van het Belgische bedrijf, werkte de nega­tieve cijfers weg en leidde de overname door Fung Brands in goeie banen.
Midden vorige maand lichtte de topman het personeel van Delvaux al in over zijn vertrek. Zelf wil hij geen commentaar kwijt in de krant. Deze zomer blijft Salez nog in de coulissen actief om zijn opvolger klaar te stomen. Wat hij nadien zal doen, is nog niet bekend.

De man zat vanaf 2006 in de raad van bestuur, voordien was hij werkzaam bij onder meer TBWA, bpost en Vinçotte. Aanvankelijk deelde Salez de post van CEO met François Schwennicke, maar die vertrok later naar Vietnam waar Delvaux een deel van de productie heeft.

Salez wist de negatieve spiraal waarin het luxelederwarenbedrijf zat, om te buigen en werkte tegelijk aan een nieuwe internationalisering. Hij trok designers aan als Veronique Branquinho, Stefan Schöning en Dirk Van Saene. Zijn relanceplan leidde eind september vorig jaar uiteindelijk tot de (gedeeltelijke) en door sommigen fel bekritiseerde overname van Delvaux door het in Hongkong gevestigde Fung Brands.

De nieuwe eigenaar heeft al laten verstaan dat hij voor Delvaux mikt op een omzet die voor 90 procent in het buitenland zal worden gerealiseerd. (Belga/KS)

Christian Salez, de CEO van het lederwarenbedrijf Delvaux, zoekt andere horizonten op, dat meldt De Standaard. De 45-jarige Salez, die vijf jaar aan het hoofd stond van het Belgische bedrijf, werkte de nega­tieve cijfers weg en leidde de overname door Fung Brands in goeie banen. Midden vorige maand lichtte de topman het personeel van Delvaux al in over zijn vertrek. Zelf wil hij geen commentaar kwijt in de krant. Deze zomer blijft Salez nog in de coulissen actief om zijn opvolger klaar te stomen. Wat hij nadien zal doen, is nog niet bekend.De man zat vanaf 2006 in de raad van bestuur, voordien was hij werkzaam bij onder meer TBWA, bpost en Vinçotte. Aanvankelijk deelde Salez de post van CEO met François Schwennicke, maar die vertrok later naar Vietnam waar Delvaux een deel van de productie heeft. Salez wist de negatieve spiraal waarin het luxelederwarenbedrijf zat, om te buigen en werkte tegelijk aan een nieuwe internationalisering. Hij trok designers aan als Veronique Branquinho, Stefan Schöning en Dirk Van Saene. Zijn relanceplan leidde eind september vorig jaar uiteindelijk tot de (gedeeltelijke) en door sommigen fel bekritiseerde overname van Delvaux door het in Hongkong gevestigde Fung Brands. De nieuwe eigenaar heeft al laten verstaan dat hij voor Delvaux mikt op een omzet die voor 90 procent in het buitenland zal worden gerealiseerd. (Belga/KS)