Topcollectie Iris Van Herpen bij Sien in Antwerpen

De Antwerpse fashion store Sien zal in wereldprimeur de Archive Collection van de Nederlandse modeontwerpster Iris Van Herpen te koop aanbieden.

De Antwerpse fashion store Sien zal in wereldprimeur de Archive Collection van de Nederlandse modeontwerpster Iris Van Herpen te koop aanbieden.

Iris Van Herpen is met haar 27 lentes een van de rijzende modesterren van Nederland. Ze experimenteert in haar werk met vernieuwende materialen als metaal en kunststof en speelt ook met 3D-prints. Haar sterkste stukken, waarvan de meeste aangekocht door diverse musea, verzamelt ze onder de naam Archive Collection.

Voor de eerste keer in haar loopbaan, worden deze topstuks nu tentoongesteld en te koop aangeboden in de Antwerpse fashion store Sien. Tussen 13 oktober en mid-november kan je er een unieke creatie op de kop tikken en zelf op maat laten maken.

Wereldprimeur

“Ik ben heel trots om de Iris Van Herpen Archive Collection in wereldprimeur te kunnen voorstellen,” zegt Marie-Josine van de Water, eigenares van Sien. “Ik ben een Iris Van Herpen-fan van het eerste uur. Op de Arnhem Mode Biënnale ontmoette ik haar maar Iris wilde haar collectie nog niet verkopen. Ik ben haar blijven volgen totdat ze haar eerste stuk aanbood.”

Sinds de winter van 2010 zijn bij Sien al kleding van Iris Van Herpen en de Iris Van Herpen x United Nude schoenen verkrijgbaar.

Naast de Archive Collection kan je er deze dagen nog steeds terecht voor verschillende andere high-end modemerken, zoals Hussein Chalayan, Proenza Schouler, Vivienne Westwood en de minder bekende Sandra Backlund.

Vincent Fobelets

Iris Van Herpen Archive Collection – van 13 oktober tot mid-november bij Sien – Nationalestraat 91, 93, 95 te Antwerpen (03/232 62 26)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content