Meer foto's van de winnende ontwerpen vind je hier.

Tonsure
© Tonsure

Malte Flagstad en Adam El-Zayat Hjorth van het merk Tonsure sleepten hun ticket voor de internationale finale in de wacht door hun gevarieerd gebruik van wol en sterke ontwerpen. "Tonsure heeft enorm veel potentieel om een succes te worden in de hedendaagse mannenmode," zegt jurylid Neil Barrett. "De ontwerpers hebben wol op een erg intelligente manier gebruikt door het materiaal te mengen met neopreen."

Vrouwenlabel Tim Labenda werd dan weer gelauwerd om de veelzijdigheid van wolvezels die bleek uit de ontwerpen. Die waren bovendien afgewerkt met luxueuze, handgemaakte details. Jurylid Franca Sozanni: "Tim toonde hier ontwerpen voor de hedendaagse vrouw, waarbij hij wol gebruikte als met kristallen versierd nepbont. Hij presenteerde glamour met een duidelijk signatuur."

Op naar de internationale finale

Tim Labenda
© Tim Labenda

Beide winnaars zijn uiteraard erg tevreden met hun prestatie: "Zelfs als we enkel de regioprijs zullen winnen, heeft deze wedstrijd ons al erg geholpen om door te stoten naar een hoger niveau," stellen Malte Flagstad en Adam El-Zayat Hjorth.

De twee winnaars ontvangen 33.000 euro en een ticket voor de internationale finale in januari. Het komende half jaar moeten de winnende ontwerpers nu een capsulecollectie in merinowol creëren om later te presenteren tijdens de London Collections Men (mannencollectie) of Haute Couture in Parijs (vrouwencollectie).

Meer foto's van de winnende ontwerpen vind je hier.

(EK)

Malte Flagstad en Adam El-Zayat Hjorth van het merk Tonsure sleepten hun ticket voor de internationale finale in de wacht door hun gevarieerd gebruik van wol en sterke ontwerpen. "Tonsure heeft enorm veel potentieel om een succes te worden in de hedendaagse mannenmode," zegt jurylid Neil Barrett. "De ontwerpers hebben wol op een erg intelligente manier gebruikt door het materiaal te mengen met neopreen."Vrouwenlabel Tim Labenda werd dan weer gelauwerd om de veelzijdigheid van wolvezels die bleek uit de ontwerpen. Die waren bovendien afgewerkt met luxueuze, handgemaakte details. Jurylid Franca Sozanni: "Tim toonde hier ontwerpen voor de hedendaagse vrouw, waarbij hij wol gebruikte als met kristallen versierd nepbont. Hij presenteerde glamour met een duidelijk signatuur."Beide winnaars zijn uiteraard erg tevreden met hun prestatie: "Zelfs als we enkel de regioprijs zullen winnen, heeft deze wedstrijd ons al erg geholpen om door te stoten naar een hoger niveau," stellen Malte Flagstad en Adam El-Zayat Hjorth.De twee winnaars ontvangen 33.000 euro en een ticket voor de internationale finale in januari. Het komende half jaar moeten de winnende ontwerpers nu een capsulecollectie in merinowol creëren om later te presenteren tijdens de London Collections Men (mannencollectie) of Haute Couture in Parijs (vrouwencollectie). (EK)