Verrassing alom: Woestijnviscoryfee Tom Lenaerts volgt Jan Hoet op als creatief adviseur van Vitrine, het installatie-evenement van het Flanders Fashion Institute (FFI). Het heeft dit jaar plaats in Antwerpen en biedt gerenommeerde ontwerpers en nieuwe talenten de kans hun werk te tonen op unieke locaties in de stad. Al voor de derde keer spreekt FFI een buitenstaander aan om het project creatief te begeleiden. Het evenement gaat pas op 5 juni van start, maar wij verzamelden enkele commentaren uit de mode -en televisiewereld.

Edith Vervliet, directeur van FFI
Ik ken Tom al van toen hij dertien jaar was en weet dat hij bruist van creativiteit en een talent heeft voor improvisatie. Net zoals Jan Hoet, die vorig jaar creatief adviseur was, reageerde hij verrast op het voorstel. Maar voor ons is het juist interessant dat hij niet helemaal thuis hoort in de modewereld, want dat zorgt voor een frisse invalshoek. Dit jaar moeten de deelnemers ook voor een cross-over zorgen met andere creatieve industrieën, zoals theater, muziek en beeldhouwkunst. Tom zal hen hierbij perfect kunnen begeleiden.


Stefaan Werbrouck, tv-specialist en journalist van Knack Focus
Ik zie niet meteen een link tussen Tom Lenaerts en mode. Wel zal hij dit soort evenement toegankelijker kunnen maken, ook voor mensen die niet direct een speciale band hebben met mode. Als je Walter Van Beirendonck aanstelt als creatief adviseur blijf je met een nichepubliek zitten.

Christian Wijnants, modeontwerper
Ik ben niet thuis in de Vlaamse televisiewereld, maar een creatief adviseur moet niet per sé uit de modesector afkomstig zijn. Wat er op dit moment speelt in de modewereld moeten vooral de ontwerpers zelf weten, belangrijker is dat hij openstaat voor de ideeën van de ontwerpers en goed kan communiceren.

Annemie Struyf, journaliste en televisiemaakster
Ik denk dat Tom zijn mosterd bij zijn vrouw Tineke zal gaan halen. Zij heeft namelijk een heel goede smaak en kan hem advies geven over modezaken. Tom kocht onlangs nog een heel stijlvolle bril, en ook details in zijn kledij vallen mij vaak op. Maar daar zal Tineke ook wel achter zitten (lacht).

Vincent Fobelets

Verrassing alom: Woestijnviscoryfee Tom Lenaerts volgt Jan Hoet op als creatief adviseur van Vitrine, het installatie-evenement van het Flanders Fashion Institute (FFI). Het heeft dit jaar plaats in Antwerpen en biedt gerenommeerde ontwerpers en nieuwe talenten de kans hun werk te tonen op unieke locaties in de stad. Al voor de derde keer spreekt FFI een buitenstaander aan om het project creatief te begeleiden. Het evenement gaat pas op 5 juni van start, maar wij verzamelden enkele commentaren uit de mode -en televisiewereld. Edith Vervliet, directeur van FFI Ik ken Tom al van toen hij dertien jaar was en weet dat hij bruist van creativiteit en een talent heeft voor improvisatie. Net zoals Jan Hoet, die vorig jaar creatief adviseur was, reageerde hij verrast op het voorstel. Maar voor ons is het juist interessant dat hij niet helemaal thuis hoort in de modewereld, want dat zorgt voor een frisse invalshoek. Dit jaar moeten de deelnemers ook voor een cross-over zorgen met andere creatieve industrieën, zoals theater, muziek en beeldhouwkunst. Tom zal hen hierbij perfect kunnen begeleiden. Stefaan Werbrouck, tv-specialist en journalist van Knack Focus Ik zie niet meteen een link tussen Tom Lenaerts en mode. Wel zal hij dit soort evenement toegankelijker kunnen maken, ook voor mensen die niet direct een speciale band hebben met mode. Als je Walter Van Beirendonck aanstelt als creatief adviseur blijf je met een nichepubliek zitten. Christian Wijnants, modeontwerper Ik ben niet thuis in de Vlaamse televisiewereld, maar een creatief adviseur moet niet per sé uit de modesector afkomstig zijn. Wat er op dit moment speelt in de modewereld moeten vooral de ontwerpers zelf weten, belangrijker is dat hij openstaat voor de ideeën van de ontwerpers en goed kan communiceren. Annemie Struyf, journaliste en televisiemaakster Ik denk dat Tom zijn mosterd bij zijn vrouw Tineke zal gaan halen. Zij heeft namelijk een heel goede smaak en kan hem advies geven over modezaken. Tom kocht onlangs nog een heel stijlvolle bril, en ook details in zijn kledij vallen mij vaak op. Maar daar zal Tineke ook wel achter zitten (lacht). Vincent Fobelets