En toen waren ze nog met vijf. De druk om een plaatsje in de finale neemt toe en de zenuwen staan gespannen. Gisteren moest Basten Basstanie plaats ruimen.

AFVALLER VAN DE WEEK: Basten Basstanie: "De jury vond dat ik te weinig moeite had gedaan, maar dat klopt niet. Het was eerder de commerciële aard van de opdracht die me niet lag. Ik hou ervan te experimenteren."
Ook de winnares van het eerste seizoen, An Buermans, voelt het opnieuw kriebelen.

Hoe heeft 'De Designers' uw leven veranderd?
An Buermans: Vorig jaar werkte ik nog in de horeca, nu heb ik een vaste baan als modeontwerpster bij jbc. Mijn leven heeft dus op korte tijd een drastische wending genomen. Enkele maanden geleden ben ik intern overgeschakeld naar de tienerafdeling. Het heeft een tijdje geduurd alvorens ik helemaal ingewerkt was, maar nu heb ik de smaak te pakken.

En hoe gaat het met uw eigen collectie?
Ik heb een punt gezet achter mijn collectie voor 100% Madam, omdat ik het niet meer kon combineren met mijn baan bij JBC. In het begin was dat allemaal heel overweldigend, maar nu begint het stilaan te kriebelen om opnieuw een eigen lijn uit te brengen. Ik leer nog iedere dag bij, maar natuurlijk zijn er ook een aantal beperkingen. Ik dacht altijd dat ik kleren wilde maken voor iedereen, nu kom ik daar een beetje op terug. Ik wil kleren maken voor iedereen die net als ik houdt van felle kleuren en zotte prints.

Zijn er al concrete plannen?
Ik hoop tegen de zomer een eerste kleine collectie te hebben, maar omdat ik zo weinig tijd heb, wordt dat moeilijk. Ik ga in ieder geval niets overhaasten. Een van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar was om mijn atelier grondig op te ruimen. Dat is intussen gebeurd. Ik heb dus al een goede start genomen. (lacht)
Hebt u al gekeken naar het tweede seizoen van 'De Designers'?
Absoluut. Ik kijk iedere week. Wat me opvalt, is dat er heel wat kandidaten met een uitgesproken mening en tonnen zelfvertrouwen rondlopen. Dat was vorig jaar wel anders, wij waren veel rustiger. Of het niveau beter is dan in het eerste seizoen kan ik moeilijk zeggen. Ik heb heel mooie dingen gezien, maar ook al slechte hoor. Als ik voor een tweede keer zou meedoen, zou ik het toch anders aanpakken.

Maar u kan toch niet beter doen dan winnen? Het kan altijd beter. Ik zou veel gedetailleerder werk afleveren en misschien ook een meer uitgesproken look neerzetten, zodat het publiek echt weet waarvoor ik sta.

Wat is de sleutel tot succes?
Blijf onder alle omstandigheden jezelf, maar sta ook open voor de ideeën van anderen.

Ellen De Wolf.
'De Designers', elke dinsdag om 20.40 uur op vtm.

En toen waren ze nog met vijf. De druk om een plaatsje in de finale neemt toe en de zenuwen staan gespannen. Gisteren moest Basten Basstanie plaats ruimen.AFVALLER VAN DE WEEK: Basten Basstanie: "De jury vond dat ik te weinig moeite had gedaan, maar dat klopt niet. Het was eerder de commerciële aard van de opdracht die me niet lag. Ik hou ervan te experimenteren." Ook de winnares van het eerste seizoen, An Buermans, voelt het opnieuw kriebelen.Hoe heeft 'De Designers' uw leven veranderd? An Buermans: Vorig jaar werkte ik nog in de horeca, nu heb ik een vaste baan als modeontwerpster bij jbc. Mijn leven heeft dus op korte tijd een drastische wending genomen. Enkele maanden geleden ben ik intern overgeschakeld naar de tienerafdeling. Het heeft een tijdje geduurd alvorens ik helemaal ingewerkt was, maar nu heb ik de smaak te pakken. En hoe gaat het met uw eigen collectie? Ik heb een punt gezet achter mijn collectie voor 100% Madam, omdat ik het niet meer kon combineren met mijn baan bij JBC. In het begin was dat allemaal heel overweldigend, maar nu begint het stilaan te kriebelen om opnieuw een eigen lijn uit te brengen. Ik leer nog iedere dag bij, maar natuurlijk zijn er ook een aantal beperkingen. Ik dacht altijd dat ik kleren wilde maken voor iedereen, nu kom ik daar een beetje op terug. Ik wil kleren maken voor iedereen die net als ik houdt van felle kleuren en zotte prints. Zijn er al concrete plannen? Ik hoop tegen de zomer een eerste kleine collectie te hebben, maar omdat ik zo weinig tijd heb, wordt dat moeilijk. Ik ga in ieder geval niets overhaasten. Een van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar was om mijn atelier grondig op te ruimen. Dat is intussen gebeurd. Ik heb dus al een goede start genomen. (lacht) Hebt u al gekeken naar het tweede seizoen van 'De Designers'? Absoluut. Ik kijk iedere week. Wat me opvalt, is dat er heel wat kandidaten met een uitgesproken mening en tonnen zelfvertrouwen rondlopen. Dat was vorig jaar wel anders, wij waren veel rustiger. Of het niveau beter is dan in het eerste seizoen kan ik moeilijk zeggen. Ik heb heel mooie dingen gezien, maar ook al slechte hoor. Als ik voor een tweede keer zou meedoen, zou ik het toch anders aanpakken. Maar u kan toch niet beter doen dan winnen? Het kan altijd beter. Ik zou veel gedetailleerder werk afleveren en misschien ook een meer uitgesproken look neerzetten, zodat het publiek echt weet waarvoor ik sta. Wat is de sleutel tot succes? Blijf onder alle omstandigheden jezelf, maar sta ook open voor de ideeën van anderen. Ellen De Wolf. 'De Designers', elke dinsdag om 20.40 uur op vtm.