De directeur van het luxe schoenenmerk Tod's, Diego Della Valle, belooft om jaarlijks 1% van zijn winst te doneren aan kleine Italiaanse ondernemingen. Dat schrijft WWD.
Della Valle wil zo de kleine bedrijven in de Marche streek, waar het bedrijf gevestigd is, een hart onder de riem steken. Hij is niet akkoord met de huidige manier van regeren in zijn land. Italië zit momenteel zonder regering en het land gaat door een zware economische crisis. Hij noemt de Italiaanse politici onverantwoordelijk en moedigt andere leidinggevende ondernemers aan om zijn voorbeeld te volgen.

"Ik dacht na over wat ik concreet kon doen als succesvolle ondernemer en Italiaans burger om de brakke economie van mijn land een boost te geven", zegt Della Vella. "De Italiaanse economie heeft hulp nodig, dit is geen utopische oplossing maar iets dat meteen gerealiseerd kan worden met een onmiddellijke impact".

Della Vella schat dat zijn merk in 2013 ongeveer 2 miljoen euro winst zal maken. Hij benadrukte nog dat het geld vooral naar ouderen, jonge ondernemers en kinderen moet gaan. Tod's is ook medeverantwoordelijk voor de restauratie van het Colosseum waarvoor ze 25 miljoen euro vrijmaken. (AV)

De directeur van het luxe schoenenmerk Tod's, Diego Della Valle, belooft om jaarlijks 1% van zijn winst te doneren aan kleine Italiaanse ondernemingen. Dat schrijft WWD. Della Valle wil zo de kleine bedrijven in de Marche streek, waar het bedrijf gevestigd is, een hart onder de riem steken. Hij is niet akkoord met de huidige manier van regeren in zijn land. Italië zit momenteel zonder regering en het land gaat door een zware economische crisis. Hij noemt de Italiaanse politici onverantwoordelijk en moedigt andere leidinggevende ondernemers aan om zijn voorbeeld te volgen. "Ik dacht na over wat ik concreet kon doen als succesvolle ondernemer en Italiaans burger om de brakke economie van mijn land een boost te geven", zegt Della Vella. "De Italiaanse economie heeft hulp nodig, dit is geen utopische oplossing maar iets dat meteen gerealiseerd kan worden met een onmiddellijke impact". Della Vella schat dat zijn merk in 2013 ongeveer 2 miljoen euro winst zal maken. Hij benadrukte nog dat het geld vooral naar ouderen, jonge ondernemers en kinderen moet gaan. Tod's is ook medeverantwoordelijk voor de restauratie van het Colosseum waarvoor ze 25 miljoen euro vrijmaken. (AV)