Tim Van Steenbergen (°1977) studeerde in 2000 met luide trom af aan de Antwerpse Academie, letterlijk zelfs: zijn podiumvullende eindejaarscollectie werd begeleid door een oorverdovend geluid, geproduceerd door een klein legioen drummers. Oude naai- en drapeertechnieken, gecombineerd met een voorliefde voor historiek en pure vrouwelijkheid, dat was, en is, Tim Van Steenbergen.

Toen Antwerpen de schilder Van Dijck het hele jaar 1999 vierde, kreeg hij dan ook de eenmalige, naar de kunstenaar genoemde prijs, en mocht hij speciaal voor de gelegenheid een T-shirt ontwerpen, onder supervisie van Marina Yee. In 2001 stonden vier couturejurken van zijn hand centraal in de expositie Framed, een project in samenwerking met de Bjorn Tagemose, Kate Blacker en het Groeninge Museum in Brugge.

In datzelfde jaar presenteerde hij zijn vrouwencollectie voor de eerste maal in Parijs. Eind 2005 bracht hij zijn defilé opnieuw naar Antwerpen. Halfweg 2005 werd Van Steenbergen ook aangesteld als artistiek directeur bij Donaldson. Een samenwerking die wegens 'meningsverschillen' in december 2007 werd afgebroken.In 2009 wordt hij bij Chine aangeworven als creatief directeur. Hij toonde zijn eerste werk voor het merk bij de lente / zomercollectie van 2009. (PDP/MV)

www.timvansteenbergen.com

Tim Van Steenbergen (°1977) studeerde in 2000 met luide trom af aan de Antwerpse Academie, letterlijk zelfs: zijn podiumvullende eindejaarscollectie werd begeleid door een oorverdovend geluid, geproduceerd door een klein legioen drummers. Oude naai- en drapeertechnieken, gecombineerd met een voorliefde voor historiek en pure vrouwelijkheid, dat was, en is, Tim Van Steenbergen. Toen Antwerpen de schilder Van Dijck het hele jaar 1999 vierde, kreeg hij dan ook de eenmalige, naar de kunstenaar genoemde prijs, en mocht hij speciaal voor de gelegenheid een T-shirt ontwerpen, onder supervisie van Marina Yee. In 2001 stonden vier couturejurken van zijn hand centraal in de expositie Framed, een project in samenwerking met de Bjorn Tagemose, Kate Blacker en het Groeninge Museum in Brugge. In datzelfde jaar presenteerde hij zijn vrouwencollectie voor de eerste maal in Parijs. Eind 2005 bracht hij zijn defilé opnieuw naar Antwerpen. Halfweg 2005 werd Van Steenbergen ook aangesteld als artistiek directeur bij Donaldson. Een samenwerking die wegens 'meningsverschillen' in december 2007 werd afgebroken.In 2009 wordt hij bij Chine aangeworven als creatief directeur. Hij toonde zijn eerste werk voor het merk bij de lente / zomercollectie van 2009. (PDP/MV) www.timvansteenbergen.com