Ieder jaar bekroont de Council of Fashion Designers of America verschillende Amerikaanse mode-ontwerpers voor hun werk van het afgelopen jaar. Deze CFDA Awards worden wel eens vergeleken met de Oscars van de mode. In de CFDA zetelen zo'n 400 modeontwerpers, stylisten, journalisten en retailers.

De CFDA wil ook aanstormend talent in de kijker zetten met de Swarovski Award, een prijs waarvoor onze eigen Tim Coppens genomineerd is. Coppens is van Belgische oorsprong en studeerde aan de Antwerpse academie. Na zijn studies werkte hij voor Adidas en Ralph Lauren en verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Sinds twee jaar heeft hij een eigen collectie die goed verkocht wordt bij onder meer Barneys en een maand geleden stelde hij nog een bijzonder goed onthaalde collectie tentoon op de modeweek van New York.

Coppens is een van de nieuwe lievelingetjes van de (Amerikaanse) modepers. Zo prezen New York Times en Women's Wear Daily zijn collectie de hemel in en kreeg hij van Fashion Group International de award voor 'rijzende ster in mannenmode'. Een nominatie voor een Swarovski award voor aanstormend talent is een zoveelste opsteker.

"We zijn trots dat we al voor het twaalfde jaar op rij kunnen samenwerken met de CFDA Fashion Awards", aldus Nadja Swarovski, bestuursraadlid bij Swarovski Crystal. "We hopen dat onze genomineerden zich met hun visie en exceptionele creativiteit de komende jaren tot de nieuwe leiders van de mode-industrie zullen ontpoppen."

Coppens moet het binnen zijn categorie opnemen tegen andere Swarovski-genomineerden Todd Snyder en Dao-Yi Chow en Maxwell Osborne van Public School.

Bekijk hieronder alle genomineerden en winnaars van de 2013 CFDA's:
International Award: Riccardo Tisci (Givenchy)

Media Award: Tim Blanks

Founders Award: Oscar de la Renta

Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award: Vera Wang

Board of Directors' Tribute Award: Costume designer Colleen Atwood

Swarovski Award for Accessory Design Irene Neuwirth
Jennifer Meyer
Pamela Love

Swarovski Award for Menswear Tim Coppens
Todd Snyder
Public School's Dao-Yi Chow and Maxwell Osborne

Swarovski Awards for Womenswear Suno's Erin Beatty and Max Osterweis
Creatures of the Wind's Shane Gabier and Christopher Peters
Cushnie et Ochs' Carly Cushnie and Michelle Ochs

Accessory Designer of the Year Alexander Wang
Proenza Schouler's Jack McCollough and Lazaro Hernandez
Phillip Lim

Menswear Designer of the Year Michael Bastian
Thom Browne
Duckie Brown's Steven Cox and Daniel Silver

Womenswear Designer of the Year Marc Jacobs
Alexander Wang
Proenza Schouler's Jack McCollough and Lazaro Hernandez

De CFDA-awards worden op 3 juni 2013 uitgereikt.

Ieder jaar bekroont de Council of Fashion Designers of America verschillende Amerikaanse mode-ontwerpers voor hun werk van het afgelopen jaar. Deze CFDA Awards worden wel eens vergeleken met de Oscars van de mode. In de CFDA zetelen zo'n 400 modeontwerpers, stylisten, journalisten en retailers.De CFDA wil ook aanstormend talent in de kijker zetten met de Swarovski Award, een prijs waarvoor onze eigen Tim Coppens genomineerd is. Coppens is van Belgische oorsprong en studeerde aan de Antwerpse academie. Na zijn studies werkte hij voor Adidas en Ralph Lauren en verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Sinds twee jaar heeft hij een eigen collectie die goed verkocht wordt bij onder meer Barneys en een maand geleden stelde hij nog een bijzonder goed onthaalde collectie tentoon op de modeweek van New York. Coppens is een van de nieuwe lievelingetjes van de (Amerikaanse) modepers. Zo prezen New York Times en Women's Wear Daily zijn collectie de hemel in en kreeg hij van Fashion Group International de award voor 'rijzende ster in mannenmode'. Een nominatie voor een Swarovski award voor aanstormend talent is een zoveelste opsteker."We zijn trots dat we al voor het twaalfde jaar op rij kunnen samenwerken met de CFDA Fashion Awards", aldus Nadja Swarovski, bestuursraadlid bij Swarovski Crystal. "We hopen dat onze genomineerden zich met hun visie en exceptionele creativiteit de komende jaren tot de nieuwe leiders van de mode-industrie zullen ontpoppen." Coppens moet het binnen zijn categorie opnemen tegen andere Swarovski-genomineerden Todd Snyder en Dao-Yi Chow en Maxwell Osborne van Public School. Bekijk hieronder alle genomineerden en winnaars van de 2013 CFDA's: International Award: Riccardo Tisci (Givenchy)Media Award: Tim Blanks Founders Award: Oscar de la Renta Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award: Vera Wang Board of Directors' Tribute Award: Costume designer Colleen Atwood Swarovski Award for Accessory Design Irene Neuwirth Jennifer Meyer Pamela Love Swarovski Award for Menswear Tim Coppens Todd Snyder Public School's Dao-Yi Chow and Maxwell Osborne Swarovski Awards for Womenswear Suno's Erin Beatty and Max Osterweis Creatures of the Wind's Shane Gabier and Christopher Peters Cushnie et Ochs' Carly Cushnie and Michelle Ochs Accessory Designer of the Year Alexander Wang Proenza Schouler's Jack McCollough and Lazaro Hernandez Phillip Lim Menswear Designer of the Year Michael Bastian Thom Browne Duckie Brown's Steven Cox and Daniel Silver Womenswear Designer of the Year Marc Jacobs Alexander Wang Proenza Schouler's Jack McCollough and Lazaro Hernandez