'Is de jurk blauw en zwart?' of 'Wit en goud?' waren vorige vrijdag de prangende vragen die twitteraars overal ter wereld bezighielden. Ondertussen weten we dat het om een blauwzwarte jurk gaat, enkele wetenschappers hebben ons voorzien van een mooi uitlegje.

Het betrof misschien dit keer geen ontwerp die door Kate Middleton of kleine George werd gedragen, maar dat neemt niet weg dat retailer Roman Originals mooi een graantje kon meepikken. De webshop van het label werd overspoeld door gegadigden, sommige maten waren meteen uitverkocht. Op eBay is de jurk van 50 pond ondertussen al voor het tienvoudige terug te vinden.

Ian Johnson, één van de managers van het label, vertelde aan Drapers Online dat de hele hetze hen ook op een leuk idee had gebracht. Roman Originals brengt éénmalig een witgouden versie op de markt die geveild zal worden voor Comic Relief, een Brits goed doel. (AB)

'Is de jurk blauw en zwart?' of 'Wit en goud?' waren vorige vrijdag de prangende vragen die twitteraars overal ter wereld bezighielden. Ondertussen weten we dat het om een blauwzwarte jurk gaat, enkele wetenschappers hebben ons voorzien van een mooi uitlegje.Het betrof misschien dit keer geen ontwerp die door Kate Middleton of kleine George werd gedragen, maar dat neemt niet weg dat retailer Roman Originals mooi een graantje kon meepikken. De webshop van het label werd overspoeld door gegadigden, sommige maten waren meteen uitverkocht. Op eBay is de jurk van 50 pond ondertussen al voor het tienvoudige terug te vinden.Ian Johnson, één van de managers van het label, vertelde aan Drapers Online dat de hele hetze hen ook op een leuk idee had gebracht. Roman Originals brengt éénmalig een witgouden versie op de markt die geveild zal worden voor Comic Relief, een Brits goed doel. (AB)