Terugblik op 2018: Trots op Senneks halve finale op het Eurovisie-songfestival

© VRT

8 mei 2018: Laura ‘Sennek’ Groeseneken neemt in een ontwerp van Veronique Branquinho deel aan de halve finale van het Eurovisie-songfestival. Tot een finaleplaats komt het niet.

Hilde Cludts (49) is interieurspecialiste bij Ikea Zaventem en werkte er jarenlang met Sennek op de afdeling communicatie en interieurinrichting. Ze volgde de show met haar collega’s tijdens een Belgische avond.

‘Ik voelde bij onze eerste kennismaking meteen dat Laura een opgewekt en veelzijdig meisje is dat met iedereen een gesprek kan voeren. Kunst, muziek, film, mode: ze kan over alles meepraten. Dat ze naast haar werk ook zong, ontdekten we pas in 2012, toen ze met het Brussels Philharmonic optrad tijdens ‘007 in concert’ in Gent. Begin dit jaar vertelde ze ons over het Songfestival op de algemene vergadering. ‘Ik heb een mededeling’, zei ze, waarna we allemaal dachten dat ze zwanger was of ging trouwen. (lacht)

Daarop zijn we meteen plannen beginnen te maken voor de eerste halve finale. We hebben er een feest van gemaakt, met een tribune en een groot scherm in het restaurant, Belgische vlaggetjes en Zweedse balletjes met friet. Alle afdelingen waren van de partij, van het winkel- en keukenpersoneel tot de sales. We hadden ook een app waarop je op de show kon reageren. Het was grappig hoe zelfs de meest serieuze collega’s toch helemaal opgingen in de wedstrijd. De uitgelaten sfeer zakte uiteraard in elkaar toen we ontdekten dat Laura niet naar de finale zou gaan en dat ons tweede feest niet zou doorgaan. Daar waren we wel even stil van, al zijn we tot vandaag trots op Laura.

Ik begrijp goed dat ze na de zomer volledig voor de muziek koos. Van zo’n podium terugkeren naar de gewone wereld, dat is niet evident. Ze is nog jong en kan nu haar grote droom realiseren – ik zou precies hetzelfde doen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content