Het NRW-Forum museum in Düsseldorf eert de Tunesische couturier Azzedine Alaïa met een retrospectief van zijn werk in de 21ste eeuw.

De expositie onder de naam Alaïa. Azzedine Alaïa in the 21st century laat zijn modecreaties van de afgelopen tien jaar zien. De tentoonstelling was eerder te zien in het Nederlandse Groninger Museum.

In iedere zaal ligt de focus op materialen die Alaïa de afgelopen jaren gebruikt heeft voor zijn creaties, waaronder fluweel, bont, wol, leer, katoen, huiden, zijde en gebreide stoffen. De tentoonstelling loopt van 8 juni tot 8 september 2013.

Alaïa staat al ruim 30 jaar aan de top van de modewereld met een trouwe clientèle waaronder Madonna, Grace Jones, Raquel Welch en Michelle Obama. Zijn nauwsluitende creaties ogen bijna als een tweede huid dat hem ooit de bijnaam 'king of cling' bezorgde.

Azzedine Alaïa werd in juni 1940 geboren in Siliana in Tunesië. Hij studeerde beeldhouwkunde aan de kunstacademie in Tunis. De tentoonstelling in het NRW-Forum is samengesteld door curator Mark Wilson van het Groninger Museum. (MS)

Het NRW-Forum museum in Düsseldorf eert de Tunesische couturier Azzedine Alaïa met een retrospectief van zijn werk in de 21ste eeuw. De expositie onder de naam Alaïa. Azzedine Alaïa in the 21st century laat zijn modecreaties van de afgelopen tien jaar zien. De tentoonstelling was eerder te zien in het Nederlandse Groninger Museum. In iedere zaal ligt de focus op materialen die Alaïa de afgelopen jaren gebruikt heeft voor zijn creaties, waaronder fluweel, bont, wol, leer, katoen, huiden, zijde en gebreide stoffen. De tentoonstelling loopt van 8 juni tot 8 september 2013. Alaïa staat al ruim 30 jaar aan de top van de modewereld met een trouwe clientèle waaronder Madonna, Grace Jones, Raquel Welch en Michelle Obama. Zijn nauwsluitende creaties ogen bijna als een tweede huid dat hem ooit de bijnaam 'king of cling' bezorgde. Azzedine Alaïa werd in juni 1940 geboren in Siliana in Tunesië. Hij studeerde beeldhouwkunde aan de kunstacademie in Tunis. De tentoonstelling in het NRW-Forum is samengesteld door curator Mark Wilson van het Groninger Museum. (MS)