Het Franse modehuis Balenciaga kondigt aan opnieuw een haute couturecollectie te produceren. Demna Gvasalia, de huidige artistiek directeur, wil hiermee terugkeren naar de kern van het modelabel.

Brouwerij Het Anker in Mechelen werkt aan een nieuw restaurantconcept waarbij klanten zelf bepalen hoeveel ze voor hun maaltijd betalen. De initiatiefnemers mikken niet op grote winst, maar willen 'een sociale dimensie geven aan een economische activiteit'.

Het Belgische modehuis opent volgende week een eerste winkel in de Franse modestad. Daar zijn de modeweken nu volop bezig, dus de timing is alvast perfect.

Dansen in het openbaar is zo goed als verboden in Iran. Fotografe Klaartje Lambrechts reisde driemaal naar het land om dansende uitzonderingen in beeld te brengen. Het resultaat is nog tot 9 februari te bewonderen in de Pedrami Gallery in Antwerpen.

Na enkele seizoenen met vooral ugly dad sneakers lanceert Balenciaga nu een strak, minimalistisch model. Het enige probleem? De schoen heeft verdacht veel weg van Benn, een sneakermodel van Lonsdale dat voor minder dan een tiende van de prijs te koop is.

Sinds 2013 is de wereldwijde consumptie van biologische wijn bijna verdubbeld. Dat blijkt uit een rapport van de Franse vakbeurs MillésimeBio.

Ondanks het feit dat de Elfstedentocht al in 23 jaar niet is gereden, is het belangrijk de 'Elfstedencultuur' in stand te houden. Dat vindt de Nederlandse sporthistoricus Jurryt van de Vooren. Daarom organiseert hij voor het eerst de Dag van de Elfstedentocht, komende woensdag in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek.

Culinaire ontdekkingsreizen doorheen Azië inspireerden Gert De Mangeleer, sterrenchef achter de Hertog Jan Restaurant Group, tot een nieuw concept. Onder Chef's Invitation zakken bevriende chefs van over de hele wereld af naar Brugge.

De bekende Belgische ontwerper Raf Simons brengt eigen sneakers op de markt. Die creatieve uitstap krijgt de toepasselijke naam Raf Simons (Runner). De primeur is voor de fashionweek in Parijs. Daar worden de modellen uit de collectie voor herfst/winter 2020 voorgesteld.

Interne fout - Knack

Sorry, de pagina kan niet worden weergegeven. Een tijdelijk probleem met de server. Probeer het later opnieuw.